hvg.hu Világ

Így álltak bosszút Trumpon a csúcsról kizárt újságírók

A Donald Trump amerikai elnök délkelet-ázsiai körútjáról tudósító fehér házi újságírókat nem engedték be a Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) nevű szervezet vietnami csúcstalálkozójára. A zsurnaliszták ötletes módon fejezték ki tiltakozásukat.

hvg.hu Világ

Minden negyedik nap megölnek egy újságírót

Miközben rengeteg fiatal akar újságíró lenni, a szakmának biztonsági kockázatai is vannak. Ma van az újságírók elleni gyilkosságok büntetlensége ellen kijelölt nemzetközi nap – a máltai újságírónő meggyilkolásának friss emléke jelzi, a probléma változatlanul kiemelten fontos.

hvg.hu Itthon

MÚOSZ: a kormány hagyja békén az újságírókat

Alaptörvény- és médiatörvény-ellenes az a kormányzati szándék, hogy a független média újságírói ellen indítson hadjáratot. Az újságírók érdekvédelmi szervezete minden segítséget meg fog adni az esetlegesen megtámadott újságíróknak.

Seres László Itthon

Seres: A sajtómunka rendje

Akkor is mi újságírók ellenőrzünk titeket, és nem ti minket, ha már egyetlen lapunk sem maradt. Vélemény.

MTI/hvg.hu Világ

Szokatlan gesztust tett a Kedves Vezető fia

Hétfőn, ha csak néhány tucat külföldi sajtómunkás előtt is, de megnyíltak a phenjani kongresszusi palota kapui. A Koreai Munkapárt kongresszusát eddig legfeljebb kétszáz méteres messzeségből szemlélhették az újságírók. A pr-lépés hatását némileg tompítja, hogy a napokban őrizetbe vettek, majd kitiltottak egy BBC-s riportert az országból. Kim Dzsong Un egyébként új posztot kapott, most már pártelnök is.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk