MTI Itthon

Budai: tovább bővülhet a Sukoró-ügy gyanúsítottainak köre

A birtokában lévő iratok alapján Budai Gyula azt vélelmezi, hogy Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatójának és Császy Zsoltnak, az MNV volt értékesítési igazgatójának gyanúsítotti kihallgatása csak a jéghegy csúcsa.

MTI Itthon

Egy volt MSZP-s közbeszólt Budai Gyula tájékoztatóján

Egy volt MSZP-s országgyűlési képviselő, Török Zsolt jelent meg szerdán Budai Gyula miniszterelnöki megbízottnak a sukorói kaszinóberuházás ügyében tartott parlamenti sajtótájékoztatóján, amelynek végén a szocialista politikus felállt, és elmondta véleményét. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a történtek után azonnal közleményt adott ki, amelyben példátlan incidensnek nevezte a történteket.

MTI Itthon

Joav Blum: Budai Gyula fejezze be!

Joav Blum magyar-izraeli üzletember arra szólította fel hétfőn Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg az ellene folyó "rágalomhadjáratot", ellenkező esetben jogi eljárásokat indít.

Fürjes Judit Vélemény

Miért nem foglalkozik Budai Gyula az Orbán-Lauder találkozóval?

Budai Gyula, az állami földek jogellenes elherdálását vizsgáló kormánybiztos a hvg.hu-nak kifejtette: megbízásába nem fér fele, hogy foglalkozzék a kormányfő és a sukorói kaszinóberuházás elsőszámú érdekeltje, Ronald Lauder találkozójával, illetve Lauder Orbán Viktorhoz intézett állítólagos levelével. Másfelől ő iratokat továbbít az ügyészségnek, mandátuma nem jogosítja fel személyek meghallgatására.

hvg.hu Itthon

Budai vádjait nem támasztja alá a jegyzőkönyv

Hamis tanúvallomással vádolja Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt kormányfőket Budai Gyula, a jogellenes földértékesítések vizsgálatával kapcsolatos miniszterelnöki megbízott. Az általa hazugságnak beállított miniszterelnöki mondatok ugyanakkor nem szerepelnek a kihallgatások jegyzőkönyveiben – írta a Népszabadság. Gyurcsány és Bajnai is visszautasította Budai Gyula állításait.

MTI Itthon

Budai: Gyurcsány utasított a sukorói telekcsere lebonyolítására

Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerdán olyan iratokat adott át a Központi Nyomozó Főügyészségnek, amelyek szerinte azt "erősítik", hogy a sukorói ingatlancsere ügyében nem lehet megkerülni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felelősségét. Gyurcsány titkársága közleményben szögezte le: a Fidesz által kreált mocskos politikai vádakról van szó.

Pelle János Vélemény

Bábolna után Sukoró? – Budai Gyula a felelősöket kutatja

Bábolna ügyében már vannak gyanúsítottak, Sukoró ügyében egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás. Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatója, fiideszes képviselő, akit a miniszterelnök az állami földek elherdálásának kivizsgálásával bízott meg, többek között utánanéz, milyen felelősség terheli Gyurcsány Ferencet, Veres Jánost, illetve Bajnai Gordont a magyar államnak komoly veszteséget okozó, a sukorói kaszinóváros-beruházással összefüggő földcsere ügylet kapcsán.

MTI Itthon

Orbán Viktor kinevezte Balsait és Budait

Orbán Viktor kormányfő két miniszterelnöki megbízottat nevezett ki pénteki hatállyal: Balsai István és Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselőket.

MTI Itthon

Korrupciógyanús földügylet: Benedek Fülöp is érintett?

Ismét korrupciógyanús ügyben indított nyomozást az ügyészség, amelyben valószínűleg érintett lehet Benedek Fülöp, az agrártárca egykori szakállamtitkára, a vagyonkezelő szervezet földügyekért felelős korábbi vezérigazgató-helyettese is - közölte Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szövetségi igazgatója pénteken Budapesten, a képviselői irodaházban tartott sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Bábolna polgármestere: nem érte kár az államot a földeladáskor

Bábolna szocialista polgármesterének közlése szerint két magánszemély tulajdonában van és továbbra is szántóföld az a 240 hektáros terület, amellyel kapcsolatban a Magosz szövetségi igazgatója hűtlen kezelés gyanúját vetette fel pénteken. Horváth Klára kijelentette, a 2007-es földügyletben nem érte kár az államot.

hvg.hu Itthon

Csúsztak az MNV-nél, de ez nem bűncselekmény

Bűncselekményt nem tudott megállapítani a vám- és pénzügyőrség, ezért megszüntette azt a nyomozást, amely számvitel rendjének megsértése miatt indult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel (MNV) szemben.

hvg.hu Gazdaság

Oszkó Péter nem tud mit kezdeni Budai Gyulával

Oszkó Péter pénzügyminiszter sajnálja, hogy Budai Gyula a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója szakmai szempontokat nélkülözve fogalmazza meg javaslatait, fejti ki álláspontját, tesz személyes megjegyzéseket; a tárcavezető szerint így azok nem alkalmasak arra, hogy a Pénzügyminisztérium érdemben foglalkozzon velük - olvasható a tárca közleményében.

1 2
A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való

Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

A fele sem igaz annak, amit a gazdaság védelméről ígért a kormány

A fele sem igaz annak, amit a gazdaság védelméről ígért a kormány

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Gergely Róbert lángosfutárnak állt

Gergely Róbert lángosfutárnak állt

Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét

Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával