MTI Itthon

Gyanús kapszulákat találtak a Cozma-ügy vádlottjánál

A Szombathelyi Törvényszék kapujában, a minden belépő számra kötelező átvizsgálás során ismertetlen anyagot tartalmazó, gyanús kapszulákat találtak hétfőn délelőtt a Cozma-ügyhöz kapcsolódó garázdaság egyik vádlottjánál. A rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki ezért nem tudott megjelenni az ellene és huszonnégy társa ellen indított büntetőper másodfokú tárgyaláson.

MTI Itthon

Sztojka-ítélet: Szikinger az Alkotmánybírósághoz fordul

A Cozma-gyilkosság eljárása során számos olyan esemény történt, amely alapvetően megkérdőjelezi az egész eljárás tisztaságát, pártatlanságát, illetve az ártatlanság vélelmének betartását - fogalmazott Szikinger István, Sztojka Iván védője azt követően, hogy a Kúria hétfőn részben megváltoztatta a jogerős ítéletet, és Sztojka büntetését 8 évről 13 évre súlyosbította. Szikinger arra készül, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul.

MTI / hvg.hu Itthon

Kúria: törvénysértő volt a Sztojkára kiszabott ítélet

A Cozma-ítélet hatályon helyezésére okot adó szabálysértés a másodfokú tárgyaláson nem történt, de a Sztojka Ivánra kirótt büntetés törvénysértő volt, ezért megváltoztatták - közölte a Kúria azt követően, hogy felülvizsgálat után a Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolásának harmadrendű vádlottjára, Sztojka Ivánra szigorúbb büntetést szabtak ki hétfőn. A Kúria szerint nem volt rajtuk politikai nyomás.

MTI Itthon

Cozma-gyilkosság: ma döntenek a késelők ítéletéről

Várhatóan ma dönt a Kúria a Cozma-ügyben a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványáról, amelyben a vádhatóság az álláspontja szerint törvénysértően enyhe jogerős döntés megsemmisítését és új eljárás lefolytatását kérte.

MTI Itthon

Cozma-gyilkosság: hétfőn eldőlhet, mi lesz a késelők sorsa

Várhatóan hétfőn dönt a Kúria a Cozma-ügyben a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványáról, amelyben a vádhatóság az álláspontja szerint törvénysértően enyhe jogerős döntés megsemmisítését és új eljárás lefolytatását kérte.

MTI / hvg.hu Itthon

Cozma-gyilkosság: új ítélet kell az ügyészség szerint

A Marian Cozma meggyilkolásával kapcsolatos eljárásban a Legfőbb Ügyészség képviselője szerint az elsőfokú ítélet volt a helytálló, másodfokon törvénysértő ítélet született, ezért ezt a döntést hatályon kívül kell helyezni és új ítéletet kell hozni - hangzott el a keddi tárgyaláson. A védők a másodfokú ítélet fenntartását kérték. A Kúria tanácselnöke közölte, az eredeti tervtől eltérően október 1-jén hirdetnek határozatot, a holnapra tervezett ülés pedig elmarad.

MTI Itthon

Cozma-ügy: jövő héten ül össze a Kúria

Jövő héten kezdi tárgyalni a Cozma-ügyet a Kúria, a nyilvános ülések kedden és szerdán, majd október 1-jén lesznek; az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tárgyalási jegyzékből az is kiderül, hogy a tanácselnök Kónya István, a legfelsőbb bírói fórum elnökhelyettese, a Kúria büntetőkollégiumának vezetője lesz.

MTI Itthon

MH: a Kúria ismét előveszi a Cozma-ügyet

Kitűzte a felülvizsgálati tárgyalást a Kúria Marian Cozma meggyilkolásának ügyében. A nyilvános ülés szeptember végén kezdődik, a Legfőbb Ügyészség beadványáról pedig október elején döntenek – ismerteti a Magyar Hírlap csütörtöki száma.

MTI Bűnügy

200-250 milliót kér Marian Cozma családja

A Cozma-gyilkosság nemrég jogerősen lezárult büntetőpere után hétfőn megkezdődött a polgári kártérítési per a Fővárosi Törvényszéken. A család 200-250 millió forint kártérítést kér.

MTI Itthon

Cozma-ügy: az ügyészség vizsgálja az ítéletet

A Legfőbb Ügyészség megvizsgálja, van-e törvényes lehetőség a Cozma-gyilkosság ügyében hozott jogerős ítélet felülvizsgálatára - írta a Népszabadság szombaton, ügyészségi forrásra hivatkozva.

MTI Itthon

Navracsics szerint a Cozma-ügyben nem is tudna nyomást gyakorolni

Jogerősen lezárt ügyekben fogalmilag is kizárt nyomást gyakorolni az igazságszolgáltatásra - olvasható Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek a Magyar Helsinki Bizottság nyílt levelére írt válaszában, amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez.

hvg.hu Itthon

Navracsics otromba ügyészkedéséről írnak a TASZ-osok

Ejnye, de bosszantó, ha kormányfő az ember, és hogy a bíróság el van választva tőle! És ismerjük jól a természetét: ha felbosszantják, azt nem hagyja annyiban - írja a TASZ jogásza, Hegyi Szabolcs a jogvédő szervezet blogján az után, hogy a kormány tagjai elégedetlenségüket fejezték ki a Cozma-gyilkosság ügyében született ítélet miatt. Szerzőtársa hozzáteszi: a Btk. nem rendelkezik arról, hogy a büntetésekkel a társadalom elvárásainak kellene megfelelni.

MTI Itthon

Navracsics az ítélkezési gyakorlat felülvizsgálatát kéri a Kúriától

Az ítélkezési gyakorlat felülvizsgálatát kéri a Cozma-ügy nyomán Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Darák Pétertől, a bíróságokat felügyelő Kúria elnökétől. Navracsics Tibor ezt a veszprémi városi televíziónak adott, felvételről hétfő este 8 órától adásba kerülő interjúban mondta el kérdésre válaszolva.

MTI Sport

Cozma-gyilkosság: felháborította az ítélet az MKB Veszprémet

Mélységesen felháborította az MKB Veszprém kézilabdaklubot, a csapat szurkolóit és játékosait, hogy a Győri Ítélőtábla pénteken kihirdetett jogerős ítéletében jelentősen enyhítette a három fővádlott büntetését a Marian Cozma megölése miatt folyó perben.

1 2 3 4 5
Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta

Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját

Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Népszava: Kimarad a szociális dolgozók egy jelentős része a tesztelésből

Népszava: Kimarad a szociális dolgozók egy jelentős része a tesztelésből

Gyújtogató járt a budapesti belvárosban, videón, ahogy elkapják a rendőrök

Gyújtogató járt a budapesti belvárosban, videón, ahogy elkapják a rendőrök

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával