hvg.hu Kult

Melyik Lovasi kedvenc Bowie-száma?

Nemcsak Elvis Presley születésnapja van január 8-án, hanem a popkultúra másik nagy ikonjának, David Bowie-nak is. Hazai zenészeket, kultúrmunkásokat és véleményvezéreket kérdeztünk meg arról, hogy melyik a kedvenc David Bowie-számuk. Íme.

Németh Róbert Kult

Hat lemez, ami feldobja a decembert

Virulens veteránok és mai, menő pop-rockzenészek, szevasztok - íme, hat friss album, amivel lazán átszánkázhatunk az év utolsó hónapján, s amelyekből a fa alá is pakolhatunk. A zene mindenkié.

hvg.hu Kult

Itt az új David Bowie-dal

2013-as nagylemeze után idén újra aktivizálta magát a legendás popzenész. Új sorlemez ugyan nem jön, de megjelenik egy tripla válogatásalbum.

hvg.hu Kult

Videón a 17 éves David Bowie

A BBC archív felvételén a 17 éves David Bowie még ismeretlen kamaszként a hosszúhajú férfiakat érő támadások ellen kampányol.

hvg.hu Kult

David Bowie új dalokkal jelentkezik

Az angol popikon 2013-ban jelentkezett legutoljára nagy lemezzel, a The Next Day hatalmas kritikai és közönség siker volt. A 67 éves előadó azt üzeni a rajongóknak, hogy hamarosan jönnek az új számok.

Műértő Műértő

Megjelent a Műértő július-augusztusi lapszáma

Színben a fényt – Czóbel-életműkiállítás Szentendrén / Az öntörténetírás mestere – Cavellini a Ludwig Múzeumban / Hatalma csak a művészetnek van – portré Hans Ulrich Obristról / Svájci márka Ázsiában – az Art Basel Hong Kong / A land art skót fellegvára – a Jupiter Artland / A garázsvásártól Tizianóig – a Nagyházi Galéria jubileuma / David Bowie, behálózva – kiállítás Berlinben / Térbeli folyóirat – az Építészeti Nemzeti Szalonról

MTI Kult

David Bowie és az Arctic Monkeys nyert a Brit Awardson

Az egy évtized után ismét új lemezzel jelentkező David Bowie-t ünnepelték a szerdai Brit Awards zenei díjátadó gálán Londonban: a művész - aki nem vett részt a ceremónián - a legjobb brit férfi előadó trófeáját kapta, míg az Artic Monkeys rockbanda, az est másik nagy nyertese harmadszor is megszerezte az év legjobb brit együttese címet.

Németh Róbert Kult

7+1 nagy rejtőzködő, akiért odavan a fél világ

Február a farsang évadja, ezt mondani sem kell, a popzenében azonban egész évben, ráadásul több évtizede megy az álarcosbál. A könnyűzene nagy rejtőzködői és átváltozóművészei közül válogattunk a teljesség igénye nélkül.

hvg.hu Kult

Punk-balett David Bowie-val

A Brit-szigetek széles körben elismert vezető koreográfusa Michael Clark és társulata – London, Velence és Berlin után – figyelemre méltó, nagysikerű előadásával Budapestre, a Trafóba érkezik. A come, been and gone David Bowie lüktető, misztikus világát csempészi egy felkavaró és gyönyörű kortárstánc-darabba.

hvg.hu Kult

David Bowie már tudja, kié a jövő

A sikeres és kimagaslóan tehetséges új-zélandi tini-dalszerzőt, Lorde-ot szinte sokkolta, hogy a poplegenda szemébe mondta: ha őt hallgatja, a holnapot hallja.

NR Kult

A győztes: Arctic Monkeys (Az év legjobb lemezei II.)

2013 újra izgalmas esztendő lett a popzenében, egy rakás kiváló album jelent meg, többek között David Bowie, Eminem, a Daft Punk, Paul McCartney jelentkezett új anyaggal. Tegnap bemutattuk a hvg.hu top 20-as listájának második felét, most jönnek a legjobbak.

hvg.hu Kult

Ha albumot ajándékozna, ezek közül válasszon!

Itt az év vége, összeállították a legjobb nagylemezek listáját a megmondó popmagazinok, többek közt a Rolling Stone, a New Musical Express és a Q is. David Bowie, a Daft Punk és az Arctic Monkeys mindenhol szerepel.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk