#IMF-tárgyalás

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor Matolcsy a lovak közé dobta a gyeplőt

Veszélyes és trükkös költekező csomagot ígért a héten Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, és a Magyar Nemzeti Bankra, valamint az államkincstárra is kivetné a tranzakciós adót. Eközben megérkezett a telefonadó és az új Munka törvénykönyve, és mintha közelednénk az IMF-tárgyalásokhoz. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Gazdaság

Nem lesz gyors menet az IMF-tárgyalás London szerint

A jegybanktörvény ügyében született kedvező eurójegybanki vélemény nyomán hamarosan megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások a Magyarországnak nyújtandó új IMF/EU-hitelprogramról, azonban a tárgyalási folyamat továbbra sem ígérkezik gyorsnak és könnyűnek - vélekedtek pénteki helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó térségi elemzők.

hvg.hu Gazdaság

VG: akár már ma megérkezhet az EKB üzenete

A következő napokban, de akár már ma is közreadhatja az Európai Központi Bank (EKB) az MNB-törvény módosításával kapcsolatos észrevételeit – írja a Világgazdaság. Ez azt is jelentheti, hogy a Varga Mihály IMF-főtárgyaló által megadott legkésőbbi időpont, július 12-e előtt elfogadhatja az Országgyűlés a jegybanktörvény módosítását és hamarabb elindulhatnak az IMF-tárgyalások.

MTI Gazdaság

Megerősítette Lagarde magyar üzenetét az IMF szóvivője is

Az IMF elégedett a jegybank függetlenségének biztosításával, és a vonatkozó jogszabály parlamenti elfogadása után "kész tárgyalásokat kezdeni" a magyar kormánnyal a pénzügyi támogatásról - erősítette meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szóvivője, Gerry Rice csütörtökön az MTI érdeklődésére.

MTI Gazdaság

Erősödött a forint Varga bejelentése után

Erősödésnek indult a forint szerda délután azt követően, hogy Varga Mihály tárca nélküli miniszter bejelentést tett az IMF/EU-tárgyalások közelgő kezdésének lehetőségéről.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Közel az idő: az IMF üzent a magyar kormánynak

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója arról tájékoztatta a magyar kormányt, hogy a jegybanktörvény elfogadása után indulhatnak el a hivatalos tárgyalások az IMF-fel és az Európai Unióval.

MTI Gazdaság

NGM: a jegybanktörvény után elkezdődhetnek az IMF-tárgyalások

Elhárul minden akadály az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) történő tárgyalások megkezdése elől azzal, ha elfogadják a nemzeti bankról szóló törvény módosítását - mondta Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a törvényjavaslat expozéjában, hétfőn a parlamentben.

MTI Gazdaság

Megúsztuk a büntetést, de ez nem rengette meg a piacokat

Nem volt érdemi piaci hatása annak, hogy az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsa érvénytelenítette pénteken a kohéziós források felfüggesztéséről szóló korábbi határozatát, a döntés várható volt, így az korábban már beépült az árakba - mondták piaci elemzők az MTI-nek.

MTI Gazdaság

A tündérmese átírását várják az IMF-csomagtól a londoni elemzők

A Magyarországnak összeállítandó IMF-hitelprogram bizonyosan csökkenti majd rövid távon a magyar befektetési eszközöket terhelő - a térségi átlagnál magasabb - kockázati felárakat, de ahhoz, hogy ez a hatás tartósabban, középtávon is érvényesülhessen, a programnak további gazdasági reformokra és gazdaságpolitikai váltásra is ösztönöznie kellene a magyar kormányt - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

London: Vargának nagyobb a befolyása, mint Felleginek volt

Az a tény, hogy a magyar kormány új jegybanktörvény-változatot készített, és ezt terjeszti be a parlament elé, arra vall, hogy Varga Mihálynak, a nemrégiben kinevezett IMF-főtárgyalónak "nagyobb a befolyása", mint elődjének, Fellegi Tamásnak volt - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Itthon

Orbán üzent Barrosónak: Magyarország készen áll

Orbán Viktor miniszterelnök levélben tájékoztatta szerdán José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét arról, hogy Magyarország készen áll a tárgyalások megkezdésére az Európai Bizottsággal és a Nemzetközi Valutaalappal egy elővigyázatossági hitelmegállapodásról.

MTI Gazdaság

Varga a hétvégén többször is beszélt Simorral az MNB-törvényről

Varga Mihály tárca nélküli miniszter egészséges kompromisszumnak nevezte azt a jegybanktörvényt módosító javaslatcsomagot, amelyet ezen a héten nyújtanak be a parlamentnek, és amelynek elfogadása után elkezdődhetnek a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) egy elővigyázatossági megállapodásról.

hvg.hu Gazdaság

Beszállhat a magyar IMF-csomagba a Világbank

Ha létrejön a magyar kormány megállapodása az IMF-fel és az Európai Unióval, akkor a Világbank is beszállhatna a támogatásba - írja a Bloomberg beszámolóját idézve a Napi Gazdaság. Ha pénzt nem is, segítséget adhatna a pénzhez jutáshoz.

hvg.hu Itthon

Giró-Szász: kompromisszumkész a kormány, csak egyvalamit nem hagy

A magyar kormány mindenben kompromisszumkész, de a nemzeti szuverenitást nem hagyja korlátozni, a nemzetstratégiai érdekeket pedig nem hagyja felrúgni - mondta az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András kormányszóvivő.

MTI/Népszabadság Gazdaság

Népszabadság: az IMF-delegációs címlapfotó még nyáron meglehet

Már készülnek a lehetséges kompromisszumos javaslatok a jegybanktörvény módosítására, amelyek mentén a magyar kormány és a parlament akceptálná a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank (EKB) kifogásait - írja a Népszabadság szerdai számában kormányzati és fideszes forrásokra hivatkozva.

1
7 8 9 10 11
22
XVII. századi gyűrűt és Erzsébet királynéhoz köthető domborművet találtak régészek Budapesten

XVII. századi gyűrűt és Erzsébet királynéhoz köthető domborművet találtak régészek Budapesten

Mi köze a vécétartályomnak az elsivatagosodáshoz?

Mi köze a vécétartályomnak az elsivatagosodáshoz?

Zsámbéki Gábor: Lerombolása barbárság, és így marad meg az emlékezetben – Búcsú az Ódrytól

Zsámbéki Gábor: Lerombolása barbárság, és így marad meg az emlékezetben – Búcsú az Ódrytól

Megvan, ki veheti meg az LG mobilgyártó részlegét

Megvan, ki veheti meg az LG mobilgyártó részlegét

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Merkel politikai klónja veszi át a CDU vezetését

Merkel politikai klónja veszi át a CDU vezetését

Fekete-Győr miniszterelnök-jelölt lesz?

Fekete-Győr miniszterelnök-jelölt lesz?

Szijjártó: 1 millió ember beoltásához elég orosz vakcinát vettünk

Szijjártó: 1 millió ember beoltásához elég orosz vakcinát vettünk

A címlapról ajánljuk