hvg.hu Élet+Stílus

Düledező magyar tanyán kezdett új életet egy brit pár, alig ismertek rájuk – videó

Két brit fiatal megunta a kényelmes életet, és egy merész húzással új otthont választottak maguknak. Otthagyták Nagy-Britanniát és Magyarországra költöztek, itt találtak ugyanis olyan házat, amit ki tudtak fizetni: egy meglehetősen szerény állapotban lévő tanyaszerűséget. Áram, vízvezeték, fűtés nincs, de boldogság elmondásuk szerint most végre van.

MTI Kult

Egy autista kislány a Szezám utca új szereplője

Új szereplője van a Szezám utca digitális és nyomtatott kiadványsorozatának: egy autista kislány. A gyereksorozat alkotói az autizmus megbélyegzése ellen küzdő kampány részeként bővítették a szereplőgárdát Juliával. Egyúttal abban is bíznak, hogy Julia bevezetése a történetekbe segít majd az autistákkal foglalkozóknak, így a családjaiknak is.

hvg.hu Kult

Öt szobor, aminek pikáns legendája van

Miről árulkodik, ha egy szobornak éppen a legnemesebb testrésze csillog-villog? Elhozza-e az igaz szerelmet, ha megérintjük a veronai Júlia-szobor mellét? Sokan hisznek a varázserővel felruházott szobrok legendájában, mások kötelező szertartásnak vagy egyszerűen csak mókának tekintik a bronz testrészek tapogatását egy-egy „közös” fénykép elkészültéig.


A címlapról ajánljuk