MTI Itthon

Pedagógussztrájk: nem tárgyaltak az elégséges szolgáltatásról

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tájékoztatása szerint nem tárgyaltak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével (PDSZ) a még elégséges szolgáltatásról és annak mértékéről, és nem is született erről semmilyen megállapodás. A Klik szerint a sztrájkban részt vevők személy- és vagyonvédelmének tárgyában kereste meg őket egyeztetés céljából a PDSZ.

hvg.hu Karrier

Tanév végéig dolgozhatnak a nyugdíjas tanárok

A tanév végéig biztosan taníthatnak a nyugdíjas tanárok - közölte az államosított iskolákat működtető Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). A kényszernyugdíjazás a központ állományában egyébként több mint 3700 közalkalmazottat érint, akik közül 830 kérte a jelenlegi tanév utáni továbbfoglalkoztatását - tették hozzá.

MTI Oktatás

Egységes cafeteriát adna a pedagógusoknak a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azt javasolja a kormánynak, hogy vezessenek be egységes cafeteriarendszert a pedagógusoknak, akár már a szeptemberi tanévkezdéstől, akár jövő januártól - közölte a Klik vezetője csütörtökön.

hvg.hu Itthon

Klik: hamisítvány az "unortodox űrlap"

Hamisítvány az Index által közölt, a nyugdíjas tanárok továbbfoglalkoztatásáról szóló űrlap – állítja a Pedagógusok Szakszervezete az oktatási államtitkárságra hivatkozva. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) közleményben cáfolta az űrlap hitelességét, szerintük a valódi lapokon pont, hogy csak támogató nyilatkozat közölhető.

hvg.hu Karrier

KLIK: a törvényes bért minden tanár megkapja

A korábbi bérükkel kerültek át a pedagógusok a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, de kivételt jelenthetnek az önkormányzatok által önként vállalt anyagi juttatások, például a kerületi pótlék. Minden törvényileg garantált juttatást megkapnak ezután is a pedagógusok – olvasható a központ keddi közleményében.

-W- Nyüzsi

Klebelsberg Kuno Parazitaklub

Máris érezhetik az iskolák az államosítás előnyeit: jönnek a csinovnyikok, és visznek lovat, bútort, számítógépet, karórát. Úgyis túl sok a felszerelés a magyar iskolákban.

hvg.hu Itthon

A KLIK szerint jogosan einstandolják az iskolák berendezéseit

Bútorokat és számítástechnikai eszközöket vitt el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) egy nyíregyházi iskolából, hogy azokkal rendezzék be a saját irodájukat – írja a hir24.hu helyi pedagógusokra hivatkozva. A KLIK azt állítja, csak használaton kívüli, leselejtezett berendezéseket vettek át, tanárok és diákok szerint viszont volt, hogy teljesen új, használatban lévő berendezési tárgyakat foglaltak le.

hvg.hu Itthon

Mozgásjavító Iskola: válaszolt a miniszter

"Nincs napirenden" a szakközépiskolai feladatokat 2009 óta ellátó zuglói mozgásjavító iskola megszüntetése - válaszolta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Tóth Csaba MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére.

hvg.hu Itthon

Mozgásjavító bezárása: a szülők szerint már elrendeltetett

Péntekig születik döntés arról, hogy a Mozgásjavító Intézet megtarthatja-e szakközépiskoláját, de a szülők szerint a jelek arra mutatnak, hogy nemet mond majd a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A mozgássérültek egyesülete szerint a helyette ajánlott szakképző intézmények sokkal kevésbé alkalmasak a mozgáskorlátozottak fogadására.

MTI Itthon

Kiakadt a Jobbik az iskolaigazgatókra tett "szájkosár" miatt

A Jobbik felháborodva értesült arról, hogy a nemrégiben megalakult Klebelsberg Iskolafenntartó Központ (KIK) megtiltotta az iskolaigazgatóknak, hogy a közoktatási intézmények átvétele körüli problémákról a sajtónak nyilatkozzanak. Erről Farkas Gergely ellenzéki országgyűlési képviselő ír az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Neizer Anita Itthon

Államosítás után: csak a kréta el ne fogyjon

Kevesebb bért kaphat februártól jó pár tanár, az iskolák állami átvétele miatt nemcsak a cafeteriát, hanem a minőségi bérpótlékot is megszüntetik. Noha Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint az intézmények átvétele sikertörténetnek számít, a tanárok és iskolaigazgatók mindennapos gondokról számolnak be. Mivel az iskoláknak bankszámlájuk sincs már, ezért egy kulcsmásolás is komoly fejtörést okoz.

Neizer Anita Itthon

Nem ad pénzt a főváros - menniük kell iskolájukból a sérült gyerekeknek

Hónapok óta küzdenek a szülők azért, hogy a budapesti Mozgásjavító általános iskolában végzett gyerekeik a szakiskolát is a korszerűen felszerelt, milliárdokért felújított intézményben folytathassák. Ám ennek mostanáig a fővárost ellenállt, mert az önkormányzat szerint az épületben nincsenek teljeskörűen biztosítva a megfelelő körülmények az oktatásra, néhány tanterem felújítása elmaradt, a munkálatok folytatásához viszont nem tudott pénzt adni, ráadásul a januári államosítás is bezavart.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk