szerző:
MTI/Magyar Hírlap
Tetszett a cikk?

Nem készül adatbázis a hit-és erkölcstan órára járó gyerekekről - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint a fenntartót csak a létszám érdekli, nem a nevek.

Semmiféle "adatbázis" és statisztika nem készül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban vagy a szakállamtitkárságon arról, hogy a kisdiákok közül ki melyik felekezet által szervezett hit- és erkölcstanórára jár - írja a Magyar Hírlap.

A lap keddi száma szerint a köznevelési államtitkárság megkeresésükre hangsúlyozta, hogy "a fenntartó nem névsorokat kap az iskolától, sőt az adatszolgáltatásnak az sem célja, hogy kimutassa, milyen felekezetek milyen létszámmal szerveztek hit- és erkölcstancsoportot". A fenntartónak csak az releváns adat, hogy hány csoport jött létre, mekkora létszámmal. Adatvédelmi célokat szolgál az is, hogy a tanulók bizonyítványában erkölcstan/hit- és erkölcstan néven szerepel majd az új tantárgy.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a kötelező hit- és erkölcstan bevezetése, illetve a szeptembertől felmenő rendszerben induló tantárgy finanszírozása kapcsán indult egyeztetésekről a lapnak azt mondta: észrevételeiket, felvetéseiket eljuttatták az Emberi Erőforrások Minisztériumába, s várják a folytatást. 

A tárca és az egyházak képviselői legutóbb csütörtökön találkoztak, megegyezés egyelőre nem született. Gáncs Péter szerint a kormányzat részéről elhangzott, amennyiben Magyarország kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól, az kedvezően érinti a pedagóguséletpálya-modell bevezetését, ez pedig a hitoktatás finanszírozására is hatással lehet, mert "minden mindennel összefügg".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
7,6 billió forintért megveszi a Slacket a Salesforce

7,6 billió forintért megveszi a Slacket a Salesforce

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten