MTI Kult

Vajna: 75 milliárdot költöttek el nálunk külföldi filmek forgatására

Andrew G. Vajna kinevezése óta, az elmúlt két évben, az idén januárig több mint 75 milliárd forintot költöttek Magyarországon a külföldi filmek gyártói, "ami hatalmas pénz egy ilyen kis országnak" - a filmszakmáért felelős kormánybiztos erről a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt.

MTI Kult

Havas Ágnes: "rendszerváltást vittünk végbe a filmszakmában"

Befejeződött a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) adósságállományának konszolidációja. Emellett új, átlátható elszámolási rendszert vezettek be - foglalta össze a filmes szervezet elmúlt évét Havas Ágnes, az MNF vezérigazgatója.

HVG Itthon

Nyomoz a Kehi a Magyar Mozgókép Közalapítványnál

Összesen 6,2 milliárd forint vagyoni hátrány okozása miatt, többrendbeli hűtlen kezelés és annak kísérlete okán folyik nyomozás a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentésére az állami filmtámogatások egykori legfőbb elosztója, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) ügyeiben.

MTI Kult

Kétmilliós közbeszerzési bírság az MMKA-nak

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kezdeményezésére 2 millió forintra bírságolta a Magyar Mozgókép Közalapítványt (MMKA) a Közbeszerzési Döntőbizottság, mivel az több alkalommal jogtalanul mellőzte a közbeszerzési eljárást - ez derül ki a Közbeszerzések Tanácsa honlapján megjelent határozatból.

MTI Itthon

Nézői adományokat vár a megszorult Titanic Filmfesztivál

Adománygyűjtő akciót hirdetett a szorult anyagi helyzetbe került Titanic Nemzetközi Filmfesztivál: a legkisebb felajánlásokat is várják, és a támogatók nevét - legyen szó magánszemélyekről vagy cégekről - feltüntetik a filmes mustra honlapján.

MTI Kult

Lesz filmszemle, csak külföldiek nélkül

A variety.com amerikai filmes portál értesüléseivel szemben nem marad el a 2011-es Magyar Filmszemle, amelyre módosult időpontban, külföldi vendégek meghívása nélkül kerül sor.

hvg.hu Kult

Kálomista: „nem volt rendszerváltás a filmszakmában”

Hosszú folyamat eredménye, hogy a hazai filmgyártás ott tart, ahol tart, és hogy a Magyar Mozgókép Közalapítvány nem kapta meg a 3,5 milliárd forintos többletforrást - mondta a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Kálomista Gábor producer.

MTI Itthon

Elvonják a pénzt a Mozgókép Közalapítványtól

A parlament elutasította a kulturális és sajtóbizottság fideszes elnökének, L. Simon Lászlónak a módosító indítványát, amelynek értelmében 3,5 milliárd forint többletforrást kapott volna az alapítvány - írja szerdai számában a Népszava.

MTI Itthon

Nem lesz filmszemle, ha a kormány nem segít

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz fordult a 42. Magyar Filmszemle ügyében a Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma; a hazai filmszakma legfőbb finanszírozójaként működő közalapítvány jelezte: nem rendelkezik forrásokkal a 2011-es szemle megrendezéséhez.

hvg.hu Kult

Népszabadság: filmszemle kormánypénzből?

Változatlanul elkötelezett a 42. Magyar Filmszemle megtartása mellett a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK), pénzügyi helyzete azonban nem teszi lehetővé, hogy azt a szokott formában és nívón finanszírozza - írja a pénteki Népszabadság.

hvg.hu Itthon

Kétmilliárdot szánnak Andy Vajnának?

A filmszakma önkormányzataként működő Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) támogatási keretét az idei ötmilliárdról egymilliárd forintra csökkenti a kormányzat, de a hvg.hu információ szerint Andy Vajnához is csorog majd pénz.

Kult

Magyar lett a legjobb rövidfilm Bergamóban

A legjobb rövidfilm díját nyerte el Nemes Jeles László The Counterpart című filmje az olaszországi Bergamóban rendezett filmfesztiválon - adta hírül a Magyar Mozgókép Közalapítvány, illetve a Magyar Filmunió hétfőn.

Somogyi Nóra Vélemény

„Jött a kulturális államtitkárság napiparancsa, konzultáció nem volt”

A magyar filmterjesztés összeomlott, a hazai mozihálózat 85 százaléka külföldi kézben van. A vidéki kis- és közepes településeken már nincsenek filmszínházak. Ilyen helyzetben az amúgy teljesen eladósodott Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) megmaradt pénzének jelentős részét a minisztérium váratlanul zárolta – fejtette ki munkatársunknak Körösi Zoltán, az alapítvány kuratóriumának elnöke, aki gyökerestül átszervezi a támogatások eddigi rendszerét.

MTI Kult

NEFMI: biztosítva van az MMKA működése

A kulturális területet is érintő költségvetési zárolások nem jelentenek végleges elvonást és nem veszélyeztetik a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) bérkifizetéseit - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kulturális államtitkársága.

1 2
Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

25 millió forintot adott egy SMA-beteg kisfúnak a magyar válogatott kapusa

25 millió forintot adott egy SMA-beteg kisfúnak a magyar válogatott kapusa

Kivonul Magyarországról az Aegon

Kivonul Magyarországról az Aegon

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

Doku360: Senki nem mondja a családban, hogy az elején hittünk a náciknak

Doku360: Senki nem mondja a családban, hogy az elején hittünk a náciknak

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával