#Matolcsy-csomag

MTI Gazdaság

Bekerült a Matolcsy-csomag az adótörvények közé

A kormánypárti képviselők hétfőn a jövő évi adótörvényekről szóló javaslatba emelték Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter októberben bejelentett, összesen 764 milliárd forintos költségvetési kiigazító intézkedéseit.

Kovács Áron Itthon

Kossuth tér 1-3.: rábólintanak az újabb Matolcsy-csomagra

A módosító indítványok napja lesz hétfőn a parlamentben: végső formát ölt az új választási törvény, megszavazzák a legújabb adótörvény-változtatásokat, és néhány, eddig fű alatt maradt kormánypárti belharc is eldől. Az interpellációkkal az ellenzék minden eddiginél sötétebb képest fest az ország helyzetéről, kedden pedig a köznevelésről lesz vitanap.

MTI Gazdaság

Így kerül a parlament elé a Matolcsy-csomag

Költségvetési bizottsági módosító indítványként kerülnek a parlament elé az államháztartási egyenleget javító, a nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett intézkedések: a korábbi jelzéseknek megfelelően jövőre is marad a bankadó, eltörlik a nyugdíjjárulék plafont, viszont a cafeteria esetén fizetendő egészségügyi hozzájárulás 14 százalékra emelkedik 27 százalék helyett.

MTI Gazdaság

180 fokos fordulatot javasol Orbánéknak az LMP

Az LMP szerint az Európai Bizottság szerdán megjelent jelentése újabb bizonyítéka annak, hogy az Orbán-kormány gazdaságpolitikája megbukott. Karácsony Gergely budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ha a kabinet nem vesz 180 fokos gazdaságpolitikai fordulatot, akkor a választók 2014-ben várhatóan "el fogják zavarni".

hvg.hu Gazdaság

Magyarország maradhat Brüsszel szorításában

Magyarország maradhat a túlzottdeficit-eljárás alatt az Európai Bizottság javaslata alapján. A testület őszi gazdasági előrejelzése szerint bár jövőre az uniós 3 százalékos küszöb alatt lesz a költségvetési hiányunk, 2014-ben ismét 3,5 százalékra hízik a deficit. A hvg.hu információi szerint a kormány újabb kiigazító lépéssel próbál majd megfelelni Brüsszel elvárásainak.

hvg.hu Gazdaság

Hogyan védjük ki Matolcsy új adóit? A legolcsóbb bankszámlák

Lesz még ingyenes bankszámla jövőre is, de már jobban oda kell figyelnünk 2013-ban, ha olcsón szeretnénk banki szolgáltatásokat igénybe venni. A bankoknak november 1-jével kellett közzétenniük 2013-tól érvényes díjaikat, amelyekbe a legtöbb pénzintézet már belekalkulálta az egyelőre még el sem fogadott tranzakciós illeték okozta többletköltségeket. A legtöbb hitelintézet áthárítja az adót.

MTI Gazdaság

Nem új ötlet a közműadó kiterjesztése

A Népszabadság értesülései szerint az új közműadó kiterjesztését fontolgatja a kormány, a legújabb elképzelések szerint már nemcsak a föld alatt húzódó, hanem a felszín feletti vezetékek után is fizetniük kellene a szolgáltatóknak. Az ötlet ugyanakkor nem új, a kormány már a múlt héten Brüsszelnek megküldött EDP-jelentésében is említést tett erről a fajta közműadóról.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy okozhatja a Bankszövetség elnökének vesztét

Ha az Országgyűlés megszavazza a tranzakciós illeték megemelésére és a bankadó eredeti összegének megtartására irányuló javaslatokat, akkor Patai Mihály távozik posztjáról. A Bankszövetség elnöke megérti, hogy változhatnak a körülmények, ám ilyenkor egyeztetést szoktak kezdeményezni a "szerződésmódosításról", amit most a kormány nem tett meg.

MTI Gazdaság

Minimálbér: a munkaadók nem látnak teret emelésre

A munkaadók jelenleg nem tartják lehetségesnek a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi emelését, a munkavállalói oldal alternatívaként azt is felvetette, hogy csökkentsék a személyi jövedelemadó kulcsát 2013-tól ebben a két bérkategóriában.

hvg.hu Gazdaság

Giró-Szász: az EU nem hiszi el, hogy az ország képes erre

A legújabb kiigazító csomaggal sem elégedett Brüsszel. A magyar kormány ugyanakkor úgy látja: az első intézkedéssorozat is elegendő ahhoz, hogy Magyarország 3 százalék alatt tartsa a hiányt 2013-ban – mondta a köztévében Giró-Szász András kormányszóvivő.

MTI Gazdaság

Október végéig a kormány elé kerül a segélyplafon-tervezet

Október végéig kell a kormány elé terjesztenie Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek a segélyezési plafonról szóló törvénymódosítás tervezetét - derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából, amelyben kormányhatározat jelent meg a 2013-as büdzsé egyenlegét javító lépésekkel kapcsolatos feladatokról.

MTI Itthon

Rogán: sose gondoltuk a bankadó kivezetését

Rogán Antal szerint sose gondolták, hogy teljesen kivezetik a bankadót, ezt a magyar adórendszer részének tartják, csak az adó csökkentését tervezték - a Fidesz frakcióvezetője erről a TV2 csütörtök reggeli műsorában beszélt. Ezzel szemben Matolcsy György májusban azt mondta: "a kormány úgy döntött, valóban kivezeti a bankadót és a krízisadókat", Orbán Viktor pedig júniusban nyilatkozott úgy, hogy "a tervezettnél korábban kivezethetik a magyarországi bankadót".

MTI Gazdaság

Raiffeisen: "övön aluli ütés" volt a kormány döntése

A Raiffeisen Bank International bankháznak nincs szándékában elhagyni a magyar piacot, annak ellenére sem, hogy a magyar kormány, visszavonva korábbi döntését, nem felezi meg 2013-ban a bankok különadóját - mondta a magyarországi Raiffeisen Bank osztrák anyabankjának vezérigazgatója, Herbert Stepic csütörtökön.

1 2 3 4 5 6 7
Még egy magyar film ott lesz a cannes-i fesztiválon

Még egy magyar film ott lesz a cannes-i fesztiválon

A Facebook törölte a TrollFoci oldalát

A Facebook törölte a TrollFoci oldalát

Úgy tűnik, hogy a Windows 11-nél még a telepítés is más élmény lesz

Úgy tűnik, hogy a Windows 11-nél még a telepítés is más élmény lesz

„Kétségbeejtő, hogy még mindig ott tart a magyar társadalom, hogy embereket különböztet meg”

„Kétségbeejtő, hogy még mindig ott tart a magyar társadalom, hogy embereket különböztet meg”

Átkelőhajót indít a BKK és a MAHART a Lánchíd felújítása alatt

Átkelőhajót indít a BKK és a MAHART a Lánchíd felújítása alatt

Az önkormányzatok egérutat nyertek, de a lakhatási válság marad

Az önkormányzatok egérutat nyertek, de a lakhatási válság marad

Még karácsonykor is érezhetjük, mekkora most a zavar a tengeri áruszállításban

Még karácsonykor is érezhetjük, mekkora most a zavar a tengeri áruszállításban

Nagy Gábor: A Jó, a Rossz és a Csúf

Nagy Gábor: A Jó, a Rossz és a Csúf

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával