Gergely Márton Kult

A terápia családban marad – ez volt a Metallica Budapesten

Harminc évvel első magyarországi koncertjük után ismét Budapesten járt a Metallica. Akkor 25 évesek voltak, pörgette őket a hírnév és a tudatmódosító szerek. Csütörtökön egy másik banda járt nálunk. Egy zenekar, amelynek tagjai párterápián békültek ki egymással, hátat fordítottak a káros szenvedélyeknek, de a közönségük szeretetéről nem mondanának le soha.

Kovács Ferenc Dávid Kult

Cserna-Szabó: „Most Németh Szilárd ült fel a politikai pacalvonatra”

Cserna-Szabó András legújabb kötetét a pacalnak,és a pacal kultúrtörténetének szentelte. Mi különbözteti meg a pacalgyűlölőket az elkötelezett pacalistáktól? Mire jó a fine-dining? És mire jó, ha az embernek gimnazistaként pártirodája van a főtéren? Hogyan kerülhetnek a papírra nyomdafestéket nem tűrő szavak? És hányadán állunk a Metallicával?

Bicsérdi Ádám Kult

"Nekem az a célom, hogy a néző értse, miért pont az a szám szól" – interjú a Stranger Things zenefelelősével

A Stranger Things eddigi két évadának kirobbanó sikerében a nyolcvanas éveket felidéző zenék is óriási szerepet játszottak, ám egyáltalán nem mindegy, melyik pillanatban melyik dal szólal meg, sőt, egy jól eltalált pillanattal elfeledett zenekarok válhatnak újra népszerűvé. A sikerszéria és több tévés produkció Budapest Showcase Hubra érkező music supervisorát, Nora Feldert kérdeztük munkájáról, amelynek egyre nagyobb a szerepe a popkultúrában. (A cikk enyhe spoilereket tartalmaz a 2. évadról)

hvg.hu Élet+Stílus

Ön szerint ki legyen a vizes vébé fő fellépője? – szavazás

Mint azt már talán ön is tudja, a vizes vébé nyitóünnepségének csillaga, Emeli Sandé egészségügyi problémák miatt lemondta a budapesti fellépést. Sztárfellépő nélkül azonban nem maradhat ez a fontos esemény. Ki jöjjön? Postás Józsi vagy a Metallica? Korda György és Balázs Klári vagy álljon össze a Beatles? Szavazzon!

MTI Kult

Lehet melegíteni: ez vár rád a Metallica koncerten (fotók)

Jól lehet, csak jövő tavasszal térnek vissza Magyarországra, a turné már megy, és a zenekar éppen Santiago de Chilében, a Lollapalooza fesztiválon mutatta meg, mi vár azokra, akik ma James Hetfield bandájára élőben kíváncsiak.

1 2 3

A címlapról ajánljuk