#Mohamed Murszi

MTI Világ

Amerika leszállítaná az F-16-osokat Egyiptomnak

Az Egyesült Államok változatlanul úgy tervezi, hogy a következő hetekben leszállítja az Egyiptomnak szánt F-16-os vadászbombázók újabb négy darabját - közölték helyi idő szerint szerdán a Pentagon tisztségviselői.

MTI Világ

Obama visszavonhatja Egyiptom apanázsát

Az egyiptomi események miatt Barack Obama elrendelte a Kairónak nyújtott amerikai pénzügyi támogatás felülvizsgálatát - tájékoztatott közleményében az amerikai védelmi minisztérium.

MTI Világ

A Muzulmán Testvériség nem hajlandó belépni a kormányba

Nem hajlandó részt venni az új egyiptomi kormányban a Muzulmán Testvériség, mert indoklása szerint abban ott lesznek a "puccsisták", akik elmozdították a hatalomból a mozgalom delegálta Mohamed Murszi államfőt – közölte szerdán egy szóvivőjük.

Zubor Zalán Világ

Egyiptom lehet az új Szíria

Kilencvenhez közelít az egyiptomi katonai puccs nyomán kitört erőszakhullám áldozatainak száma. A megbuktatott elnök hívei múlt héten még békés ellenállást hirdettek, ma már felkelésre buzdítanak. Kairóban csak ma 42 tiltakozóval végzett a hadsereg, a fővároson kívül repülőtereket és rendőrőrsöket támadtak meg iszlám szélsőségesek. Egyesek szerint nemzetközi beavatkozásra lehet szükség, hogy elkerüljenek egy szíriai típusú polgárháborút.

MTI Világ

Százezrek vonultak ismét az utcákra Egyiptomban

Százezrek gyűltek össze Kairóban és Alexandriában a megbuktatott egyiptomi elnök, Mohamed Murszi hívei és ellenfelei közül vasárnap estére, két nappal az után, hogy erőszakban torkollottak az országban zajló tiltakozó megmozdulások.

MTI Világ

Összecsaptak Murszi hívei és ellenfelei a Tahrír téren

Összecsaptak péntek este a megbuktatott egyiptomi elnök hívei és ellenfelei a kairói Tahrír tér közelében. A két tábor kövekkel dobálta egymást az Október 6. hídon, miközben a mentők sebesülteket szállítottak el. Válaszul katonai járműveket vonultatott fel a hadsereg a hídra, hogy szétválassza az ellenfeleket. A Sínai-félsziget két városában kijárási tilalom van egy kettős merénylet után.

hvg.hu Világ

Elfeledtette az örömmámor a katonai puccsot

Egyelőre békésen, sok helyen kitörő örömmel fogadták a hadsereg kormánybuktatását Egyiptomban, pénteken azonban lehetnek még összecsapások, mert az eltávolított elnök, Mohamed Murszi hívei újabb tüntetésre készülnek – mondták a hvg.hu-nak Egyiptomban élő magyarok. A kint élők környezetében a többség örül a puccsnak, mert sokan már visszasírták Mubárak diktatúráját, annyira elégedetlenek voltak a Murszi-kormány munkájával.

MTI Világ

Baradei lehet az egyiptomi átmeneti kormány feje

Mohamed el-Baradei a legesélyesebb jelölt az egyiptomi átmeneti kormány élére, miután a hadsereg elmozdította Mohamed Murszi elnököt a hatalomból - állították egybehangzóan csütörtökön katonai, politikai és diplomáciai források.

MTI Világ

Egyiptomi puccs: a németek óvatosak, a britek támogatják az új hatalmat

Mohamed Murszi egyiptomi elnöknek a hadsereg által való elmozdítása a "demokrácia egy nagy kudarca" - jelentette ki csütörtökön Guido Westerwelle német külügyminiszter. Peking úgy reagált az egyiptomi fejleményre, hogy "tiszteletben tartja a nép választását", a brit külügyminiszter pedig közölte, hogy London együtt fog működni az új egyiptomi hatalommal.

MTI Világ

Volt olyan lap, ami nem számolt be Murszi megbuktatásáról

Az egyiptomi kormánypárti és független sajtó egyöntetűen üdvözölte és legitimnek minősítette az iszlamista államfő, Mohamed Murszi hadsereg általi elmozdítását, kivétel ez alól csak a Muzulmán Testvériség lapja volt.

MTI Világ

Izrael egyelőre nem mer megszólalni Egyiptommal kapcsolatban

Az izraeli kormány óvatos és egyelőre hallgat Mohamed Murszi egyiptomi elnök elmozdításával kapcsolatban, az izraeli média szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök utasította minisztereit: hivatalosan egyelőre semmilyen megjegyzést ne fűzzenek az egyiptomi belpolitikai válsághoz.

hvg.hu Nagyítás

Elnökbuktatás: ismét a hadsereg lépett Egyiptomban – Nagyítás-fotógaléria

Abdel-Fattah esz-Szíszi tábornok, a hadsereg főparancsnoka szerda délután televíziós beszédben jelentette be, hogy a katonaság megbuktatta Mohamed Murszi elnököt és felfüggesztette az alkotmányt. Ideiglenes államfőnek az alkotmánybíróság elnökét nevezték ki. Egyiptomban szakértői kormány alakul, és egy bizottság felülvizsgálja az iszlamista alkotmányt. Egy átmeneti időszak után előrehozott elnök-, illetve parlamenti választást akarnak tartani. Az Egyesült Államok, az ENSZ és az Európai Unió mielőbbi választások kiírására és az alapvető jogok tiszteletben tartására szólította fel a hatalmat átvevő egyiptomi hadsereget. Utcai összecsapásokban legalább 32-en haltak meg az éjszaka. Képes összefoglalónk az eseményekről.

hvg.hu/MTI Világ

Egyiptom: a bukott elnök házi őrizetben, az új elnök letette az esküt

Az egyiptomi katonai hatóságok csütörtökre virradó éjjel házi őrizetbe helyezték a megbuktatott államfőt, Mohamed Murszit. Az Egyesült Államok, az ENSZ és az Európai Unió mielőbbi választások kiírására és az alapvető jogok tiszteletben tartására szólította fel a hatalmat előző nap átvevő egyiptomi hadsereget. Összecsapásokban legalább 32-en meghaltak az éjszaka. Az ideiglenes elnök letette a hivatali esküt.

MTI Világ

Egyiptom: őrizetbe vették a megbuktatott elnököt

Az ellenzék egyik vezetője szerint Kairóban megkezdődtek a konzultációk egy új kormány megalakításáról. A Muzulmán Testvériség szóvivője szerint az egyiptomi katonai vezetők már őrizetbe is vették a megbuktatott államfőt.

1 2 3 4 5 6 7
Lánytagozattal bővül a világhírű fiúkórus

Lánytagozattal bővül a világhírű fiúkórus

Gulácsi Péter a legjobb mutatókkal rendelkező Eb-kapusok közé került

Gulácsi Péter a legjobb mutatókkal rendelkező Eb-kapusok közé került

Jön a pesti Tussaud Múzeum, és lesz egy meglepő magyar szereplője is

Jön a pesti Tussaud Múzeum, és lesz egy meglepő magyar szereplője is

Magyaroknak árult vírusölőnek mondott szereket egy szlovén cég, de a vevők sima vizet kaptak

Magyaroknak árult vírusölőnek mondott szereket egy szlovén cég, de a vevők sima vizet kaptak

Kenderrel a kezében álldogált a zebránál egy váci férfi, megkínálta a rendőröket

Kenderrel a kezében álldogált a zebránál egy váci férfi, megkínálta a rendőröket

Szabad a vásár: megszavazták a bérlakások kedvezményes értékesítését

Szabad a vásár: megszavazták a bérlakások kedvezményes értékesítését

A BKK szerint ugyanaz okozza a fővárosi dugókat, mint ami a járvány előtt

A BKK szerint ugyanaz okozza a fővárosi dugókat, mint ami a járvány előtt

Frissítsen rá a Facebook Messengerre, új színeket és funkciót is kap

Frissítsen rá a Facebook Messengerre, új színeket és funkciót is kap

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával