MTI Itthon

Homály fedi a közgyűjteményeknél elrendelt leépítést

Egyelőre nem tudni, pontosan milyen elvek alapján döntött a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a tárcához tartozó közgyűjteményeknél és művelődési intézeteknél elrendelt azonnali hatályú létszámcsökkentésről. A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete nyílt levélben tiltakozott a lépés ellen.

Index Itthon

Index: az iskolában tanítanák a boldog életet

A készülő új Nemzeti alaptanterv szerint az iskolákban nemcsak az empátiáról, az önismeretről, a női és férfiszerepekről lenne szó, de olyan praktikus ismeretekről is, mint például egy nyaralás megszervezése vagy a takarékoskodás – írja az Index.

hvg.hu Itthon

Harrach: az ötmilliós Magyarországtól védene a családvédelmi törvény

Ha maradnak ezek a trendek, akkor a század végén egy élhetetlen ország polgárai lesznek az unokáink, nem működő gazdasággal, nem működő társadalombiztosítással, alig több mint 5 millió lakossal – indokolta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a Tárki konferenciáján, hogy miért van szükség a családok védelméről szóló kétharmados törvényre.

hvg.hu Kult

Szőcs Géza nem mond le

A Magyar Narancsban válaszolt Szőcs Géza kulturális államtitkár a lap múlt heti számában megjelent szerkesztőségi cikkre, amelyben arra szólították fel az államtitkárt, hogy a kulturális források megvonása miatt mondjon le az Orbán-kormányban betöltött pozíciójáról.

hvg.hu Itthon

Blikk: óriáslakást kapott az államtól Halász János

A fővárosban 4+1 szobás szolgálati lakást kapott korábban Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára. A fideszes politikusnak lakóhelyén, Debrecenben egy ennél jóval kisebb, 143 négyzetméteres lakással kellett beérnie, amihez egy közepes méretű, 609 négyzetméteres telek tartozik – írja a Blikk.

hvg.hu Itthon

Réthelyi hárommilliárdot oszt szét a kórházak között

Közel 3 milliárd forintnak megfelelő, a kórházak között szétosztható többlettámogatás kiosztását engedélyezte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az idei fekvőbeteg-szakellátást szolgáló tartalékkeretből. A többletfinanszírozást az intézmények három hónapos (augusztus, szeptember, október) teljesítményük alapján használhatják fel.

MTI Itthon

1,3 milliárdot kap az NKA a független színházak támogatására

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) költségvetéséből 1,346 milliárd forintot csoportosítanak át a Nemzeti Kulturális Alaphoz (NKA). Az összeg több kulturális program, illetve tematikus pályázat pénzügyi fedezetét biztosítja - tájékoztatott a kultúráért is felelős tárca szerdán.

MTI/Népszava Itthon

Népszava: megint elmaradhat a családi pótlék emelése

Szabó Máté ombudsman nemrég kérte a kormányt, hogy módosítsa a családipótlék-szabályokat úgy, hogy az élettársi kapcsolatban élőket ne érje hátrány a házastársi kapcsolatban élőkhöz képest. A minisztérium a változtatásról érdeklődő Népszavának azt válaszolta, hogy a jogszabály jó úgy, ahogy van, a családi pótlék emelését firtató kérdésre pedig nem válaszoltak.

hvg.hu Karrier

A diplomások megsarcolásán gondolkozik a kormány

Fölmerült, hogy azok, akiknek van diplomájuk, a fizetésük egy részét adják egy alapnak, amelyből a következő generációt képzik – mondta az InfoRádiónak Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

Tossenberger Adél Itthon

"Irtózatos költségek" - mégsem tökéletes Hoffmannék terve?

Új eszközökkel próbálja visszaszorítani az iskolakerülők számát a kormány: ha egy diák ötven óránál többet hiányzik igazolatlanul, felfüggesztik a családi pótlék „utódaként” bevezetett iskoláztatási támogatását. A Nefmi szerint az új szabályozás sikeres, az iskolakerülők száma csökkent, az érintett intézmények és önkormányzatok azonban nem csak jó tapasztalatokról tudnak beszámolni. Problémát okoznak a megnövekedett anyagi és adminisztrációs terhek, a notórius iskolakerülőkkel pedig sehol sem tudnak mit kezdeni.

Dezső András (hvg.hu) Itthon

"Nemzeti középosztályt" gyúr a kormány, munkanélküliség lesz az ára

Növekvő munkanélküliséget, a fiatalok további elvándorlását és súlyosbodó szakemberhiányt jósol Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter a hvg.hu birtokába került felsőoktatási törvénytervezet legfrissebb koncepciójában arra az esetre, ha mindaz megvalósul, amit egyébként a saját tárcája akar. De cserébe legalább a "nemzeti középosztály színre lép" – állítja a miniszter.

MTI Itthon

"Kárpát-medencei hatókörű" lesz az új drogstratégia

Elindult az új nemzeti drogstratégia tervezetének egyeztetése hétfőn. A szakmai és társadalmi szervezetek a következő hetekben konzultációkon vitathatják meg a koncepciót a dokumentumot kidolgozó munkacsoporttal. A www.drogstrategia.hu internetes oldalon bárki véleményezheti a 40 oldalas anyagot – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága hétfőn.

MTI Itthon

Népszabadság: kevesebb pénzt oszt szét a kormány, több jogcímen

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium becslése szerint szeptembertől 700-800 ezren részesülhetnek majd lakásfenntartási támogatásban, amelynek szeptember 1-jei hatállyal részévé válik a fűtési támogatás is - ismerteti a hétfői Népszabadság. A lap szerint az alapos szűrések miatt idén kevesebb pénzt osztanak majd szét.

MTI Itthon

Több mint 250 kórház kap pluszpénzt

Betegellátási feladataik elvégzésre összesen 255 kórháznak körülbelül másfélmilliárd forint többletforrást biztosít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium – közölték hétfőn.

hvg.hu Itthon

„Elszabotált” Bánk bán? Orbán és Szőcs is vitte volna, de itthon maradt

Egy kormányhatározat és Orbán Viktor személyes közbenjárása sem volt elég ahhoz, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma tető alá hozza a Bánk bán opera Los Angeles-i bemutatóját. Úgy tudjuk, a produkciót Szőcs Géza környezetében szabotálták el. A szaktárca szerint semmilyen mulasztás nem történt.

MTI Plázs

A szoptatás gazdasági előnyökkel is jár

A szoptatás világnapjával (augusztus 1.) veszi kezdetét a szoptatás világhete, az egészségügyi szervezetek 120 országban hívják fel a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára.

MTI Itthon

Ajtódísszel inspirálná a kormány gyermekvállalásra a nőket

Mostantól minden édesanya kézhez kap gyermeke születése után egy ajtódíszt, amelyet otthonuk bejáratára kifüggesztve jelezheti kisbabája érkezését. Az első ajtódíszeket hétfőn, a népesedési világnapon Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át a budapesti Szent Imre Kórházban.

MTI Gazdaság

Mégis örülnek a patikusok a minisztérium terveinek

A gyógyszertárak érdekvédelmi szervezetei üdvözlik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium patikákra vonatkozó, személyi minimumfeltételekről szóló módosításait, holott korábban több szervezet is a nemtetszését fejezte ki - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.

1 2 3 4
Az én hetem: Karafiáth Orsolyában felrémlik, hogy a karantén örök

Az én hetem: Karafiáth Orsolyában felrémlik, hogy a karantén örök

Virágvasárnapra is jutott egy mélyütés az önkormányzatoknak

Virágvasárnapra is jutott egy mélyütés az önkormányzatoknak

Több embert halálra késelt egy támadó Franciaországban

Több embert halálra késelt egy támadó Franciaországban

Legendás F1-futam ma a tévében: V8-V12 motorok, friss kommentár és modern live timing

Legendás F1-futam ma a tévében: V8-V12 motorok, friss kommentár és modern live timing

Folyik az orrom és köhögök: most akkor koronavírusos vagyok?

Folyik az orrom és köhögök: most akkor koronavírusos vagyok?

240 millió forintot kérnek ezért a kis Nissan divatterepjáróért

240 millió forintot kérnek ezért a kis Nissan divatterepjáróért

Fotó: Olyan kihalt a Piazza Navona, hogy kisarjadt a fű a kockakövek között

Fotó: Olyan kihalt a Piazza Navona, hogy kisarjadt a fű a kockakövek között

„Hiányoztok” – üzenik a nyíracsádi tanárok az iskola kerítésére feszített molinón a diákoknak

„Hiányoztok” – üzenik a nyíracsádi tanárok az iskola kerítésére feszített molinón a diákoknak

A címlapról ajánljuk