#Orbán-beszéd

MTI Itthon

Orbán-beszéddel indul a parlamenti nagyüzem

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik ma a parlament nyolcnapos ülése. Az Országgyűlés a következő napokban az adótörvényekről, a jövő évi költségvetésről és több sarkalatos jogszabály-tervezetről is tárgyal.

hvg.hu Itthon

Orbán nem titkolhatja el a jegyzeteit

Nem ütközik törvénybe a miniszterelnöki beszéd kéziratának lefotózása, illetve nyilvánosságra hozatala – közölte az Origóval Jóri András adatvédelmi biztos, az ombudsman megállapításából pedig az következik, hogy Orbán jogainak védelmére hivatkozva Kövér László nem tilthatta volna ki a miniszterelnök beszédéről felvételt készítő fotósokat.

MTI Itthon

Orbán: a válság súlyosbodni fog

A miniszterelnök szerint a törvényeknek - a korábbiakkal ellentétben - "a becsületes embereket kell védeniük, és nem a bűnözőket". Vége a visszaélések, a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának. A kormány lezárta a bűnözőket mentegető, pártfogó liberális kormányok időszakát - jelentette ki Orbán Viktor a tiszthelyettes rendőrök ünnepélyes eskütételén a budapesti Hősök terén.

MTI Gazdaság

FHB: befolyásolhatják az eredményességet a kormány intézkedései

A kormányfő által hétfőn bejelentett intézkedési tervek publikus és végleges tervezetének hiányában a várható intézkedések tényleges eredménykihatása jelenleg még megbízhatóan nem állapítható meg, illetve bármilyen részeredmény közlése félrevezető lehet – közölte az FHB Jelzálogbank a BÉT honlapján.

hvg.hu Gazdaság

Orbán beszéde alatt esett a BUX

Mintegy száz pontot esett a Budapesti Értéktőzsde indexe Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti beszéde és az azt követő frakcióvezetői hozzászólások ideje alatt. A BUX a közel 16 600 pontról 16 500 alá esett 13 óra és 13.40 közt. Minden, ma kereskedni engedett részvény árfolyama esett, de ez beillik az egész napi negatív trendbe is.

MTI Itthon

"Magyarország Orbán Viktort is le fogja győzni"

Az LMP szerint Magyarország nemcsak a válságot, hanem Orbán Viktort és a miniszterelnök betonba öntött gazdaságpolitikáját is le fogja győzni - reagált a miniszterelnöknek pénteken, a Sándor-palotában tett látogatása után elmondott szavaira a párt szóvivője.

hvg.hu Gazdaság

WSJ: Orbán már a megszorításokat készíti elő

Kormányzati intézkedésekre, adóemelésre és megszorításokra lesz szüksége az Orbán-kormánynak, hogy tartani tudja az EU által diktált hiánycélokat - írja a The Wall Street Journal európai kiadása, amely szerint Orbán hétfői beszédével már a későbbi adóemelést készítette elő.

MTI Itthon

"Neoliberális klisék", "bankárkormány": Orbánra reagált az ellenzék

Az MSZP szerint a bankok a kormány asszisztálása mellett ügyfeleikre hárítják összes költségüket, a Jobbik szerint pedig Orbán szerdán nem adott választ arra, hogyan találhat kiutat Magyarország a jelenlegi gazdasági válsághelyzetből. A KDNP elégedett: szerintük nem rendült meg a piac bizalma a magyar gazdaságban, a kormány kezelni tudja az újabb nemzetközi pénzügyi válság okozta problémákat. Ellenzéki és kormánypárti reakciók Orbán mai bejelentésére.

hvg.hu Napi merítés

Orbán Viktor: háború kell és szerénység

Orbán Viktor tegnapi beszédének üzenete: ha valakinek nem tetszett az elmúlt egy év kormányzása - annak stílusa és alapvető iránya -, jól kösse fel a nadrágot, mert ettől kezdve még keményebb lesz - olvasható a Véleményvezér blogon.

MTI Világ

Politikai bonyodalom közepében bukaresti nagykövetünk felesége

Orbán Viktornak a határon túli magyarokhoz intézett üzenete fejezi ki Magyarország hivatalos álláspontját, de a március 15-i erdélyi ünnepségeken elhangzott összes többi felszólalásban, beszédben, szavalatokban sem hangzott el a román nemzet méltóságára vagy Románia szuverenitására nézve sértő megállapítás – mondta csütörtökön a román külügyminisztériumban a bukaresti magyar nagykövet.

hvg.hu Napi merítés

Ünneprontó volt Orbán ünnepi beszéde

Vékony az a határ, ami a kicsit erőltetett politikai párhuzamot elválasztja az ünneprontástól. 1848 és 2010, valamint Bécs, Moszkva és Brüsszel azonosításával Orbán Viktor most ezt a határt átlépte - olvasható a Véleményvezér blogon.

MTI Itthon

Orbán: 1848, 1956, 1990, 2010

A március 15-i eskü, a "rabok tovább nem leszünk", olyan fogadalom, amellyel 1848 óta minden magyar tartozik minden magyarnak - mondta Orbán Viktor kedden, a nemzeti ünnep napján Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén. A miniszterelnök hangsúlyozta: 163 év után is hűek vagyunk az eskühöz, ma is ehhez tartjuk magunkat.

MTI Itthon

Századvég: Orbán Viktor egy új politika alapjairól beszélt

A Századvég szerint az Orbán-beszédnek volt üzenete, de a kritikusok nagy része nem értette, mert nem érthette, ugyanis foglya az időközben érvénytelenné vált paradigmának, a miniszterelnök pedig egy új politikai nyelven beszélt egy új politika alapjairól.

hvg.hu Napi merítés

Orbán-beszéd: csak a hangnem változott, nem a tartalom

A harmadik Orbán-beszédből sem kaptunk semmi konkrétumot a jövőre vonatkozó tervekkel kapcsolatosan, ugyanakkor egy újrahangszerelt évértékelőt és szokatlanul parázs vitát láthattak mindazok, akik követték a hétfői parlamenti ülés történéseit - olvasható a Politika 2.0 blogon.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Gazdaság

Orbán elért Gordiuszhoz, és kölcsönadta kardját Matolcsynak

Orbán Viktor tegnapi parlamenti beszéde nem hagyott maga után semmivel sem kevesebb kérdőjelet, mint amennyi elhangzása előtt ágaskodott. Ki-ki vérmérséklete szerint értékelheti: nagyon jól titkolják, hogy melyek lesznek a nagy átalakítási intézkedések, vagy fogalmuk sincs. Valószínűbbnek tűnik azonban, hogy március 15-én sem lesz nagy leleplezés, nincs ugyanis egyetlen, de mindent megoldó csodafegyver. Ezért Matolcsy az aprómunka hosszú listáját húzhatja elő a selyem alól.

1 2 3 4 5
Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

„Nem akartuk ezt az országot homofóbnak lefesteni” – így készült az Anyáim története

„Nem akartuk ezt az országot homofóbnak lefesteni” – így készült az Anyáim története

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

Így kéri meg egy igazán romantikus tűzoltó a párja kezét

Így kéri meg egy igazán romantikus tűzoltó a párja kezét

Így találjon új munkaerőt három nap alatt

Így találjon új munkaerőt három nap alatt

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

Fogászati röntgennel lestek bele felbontatlan levelekbe brit kutatók

Fogászati röntgennel lestek bele felbontatlan levelekbe brit kutatók

A címlapról ajánljuk