Dercsényi Dávid Itthon

Kormányzati leépítés: végleg bezárhat a nemzetközi oltóközpont

Egy hónapja zárva van – hivatalosan átmenetileg – a nemzetközi oltóközpont. Az intézmény idén lenne 60 éves. Úgy tudjuk, a nagy állami leépítéshullám miatt állították le a járványügy zászlóshajóját – pedig 5-6 embernél nem dolgozott ott több. Az egzotikus betegségek elleni védekezés a globális felmelegedés és az egzotikus utak divatja miatt egyre nagyobb jelentőséget kap.

hvg.hu Itthon

Kanyaró: a kórházi dolgozók még nem kaptak oltást

Egy hódmezővásárhelyi rezidens érdeklődött az Országos Epidemiológiai Központ vezetőjénél, hogy mit kívánnak tenni a veszélyeztetett egészségügyi dolgozók védelméért. A válasz szerint egyelőre még csak a fertőzött kórházakra koncentrálnak.

hvg.hu Itthon

11 megyéből jelentettek kanyarógyanús betegeket, de nincs országos járványra utaló jel

Tizenegy magyar megyében jelentettek kanyarógyanús betegeket, őket kivizsgálják. Azonosították a makói fertőzést okozó román férfit, a kórház ápoltját. Hét kanyarós magyar beteg úgy lett kanyarós a 13-ból, hogy kettős oltást kapott, tehát elvileg védett - ennek okát vizsgálják. Magyarországon a népesség 98 százaléka védett a kanyaró ellen, de így is vannak, lehetnek kanyarós megbetegedések. Romániában még hónapokig tarthat a járvány. A legveszélyeztetettebbek a 15 hónap alattiak, a védőoltást még nem kapott, illetve a kanyarón át nem esettek, valamint az oltatlan várandós anyák. A terhes anyák fokozottan kell ügyeljenek, ők ugyanis oltást sem kaphatnak, a betegség pedig akár abortuszt vagy koraszülést is okozhat. Hétfőtől mindenhol elérhető lesz az oltóanyag a patikákban.

MTI Itthon

Tízéves csúcson az influenzások száma

Országszerte több mint százezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten. Az elmúlt tíz évben egyetlen influenzaszezonban sem regisztráltak ilyen magas heti betegszámot.

MTI/Napi Gazdaság Itthon

Kevesebb kórházi járvány volt itthon tavaly, de így is meghaltak 18-an

Magyarországon tavaly az egy évvel korábbinál 37-tel kevesebb, összesen 111 kórházi járványt jelentettek, de így is több mint 1300-an betegedtek és 18-an haltak meg ezen fertőzések miatt – számolt be a Napi Gazdaság az Országos Epidemiológiai Központ összesítésére hivatkozva.

MTI Itthon

Ennyi volt az influenzajárvány

Véget ért az országos influenzajárvány Magyarországon, miután az országosan regisztrált betegszám a járványküszöb alá csökkent – közölte az Országos Epidemiológiai Központ a friss adatok alapján.

MTI Itthon

Tetőzött itthon az influenzajárvány

Az orvosok adatai szerint múlt héten tetőzött az influenzajárvány az országban. Február 16-a és 22-e között 81 900 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, 10 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten – derült ki az Országos Epidemiológiai Központ szerdai tájékoztatójából.

hvg.hu Itthon

Hasmenésjárvány támad az országban

Négy megyéből jelentettek kisebb, közösségi gastroenteritis-járványokat. A jelenség nem minősül országos járványnak, de országszerte több a megbetegedés a meleg miatt.

hvg.hu Plázs

Magyarországra betört a krími-kongói vérzéses láz

A legmagasabb kockázati csoportba tartozó kórokozók közös jellemzője a magas halálozási arány, a védekezési, illetve a terápiás eszközök hiánya, a könnyű emberről-emberre terjedés. Ebbe a körbe tartozik a Magyarországon is megjelent krími-kongói vérzéses láz. Az ÁNTSZ az új vírusok terjedésének okairól és a járványra való felkészülésről is szól.

MTI Plázs

Influenzajárvány: túl vagyunk a nehezén

Budapesten és hét megyében kesebb megbetegedés volt a múlt héten, mint az azt megelőző hét napban. Országosan 7 százalékkal kevesebben fordultak orvoshoz influenzás panaszokkal.

MTI Itthon

40 százalékkal több az influenzás

23 300-an fordultak az elmúlt héten orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A legtöbben Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyében betegek.

MTI Plázs

Influenza: csak Békésben nem csökkent a betegek száma

Az elmúlt héten közösségi járványt egyetlen helyről, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik iskolájából jelentettek, attól eltekintve Békés megye kivételével mindenütt csökkent a betegek száma – derül ki az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb, csütörtöki jelentéséből.

MTI Plázs

Tolnában és Zalában van a legtöbb influenzás beteg

Egyre intenzívebben terjed az influenza: Somogy és Vas megye kivételével már minden megyében kimutatták a vírusokat – derül ki az Országos Epidemiológiai Központ friss jelentéséből. A becslések szerint február 20-a és 26-a között csaknem 34 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez több mint a másfélszerese az előző héten regisztrált betegek számának.

MTI Plázs

Már országos intenzitású az influenzajárvány

Az elmúlt héten országos, de területenként eltérő intenzitású influenzajárvány bontakozott ki Magyarországon - közölte legfrissebb jelentésében az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.

MTI Plázs

Beindult az influenza itthon

A múlt héten mintegy tizenhárom százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten; a vírust tíz beteg szervezetében mutatták ki - közölte az Országos Epidemiológiai Központ szerdán a honlapján.

1 2
Így forgatja fel Afrika szarvát egy Nobel-békedíjas

Így forgatja fel Afrika szarvát egy Nobel-békedíjas

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

Többen máris megrohamozták a utahi sivatagban talált fémoszlopot

Többen máris megrohamozták a utahi sivatagban talált fémoszlopot

Egy miniszter figyelmeztette a Wizz Airt, hogy problémáik lehetnek Norvégiában

Egy miniszter figyelmeztette a Wizz Airt, hogy problémáik lehetnek Norvégiában

Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Bio és nagyüzemi termelés, avagy merre tart a hazai mezőgazdaság?

Bio és nagyüzemi termelés, avagy merre tart a hazai mezőgazdaság?

Önmagát mindig is szomorú zenésznek tartotta – Balázs Fecóra emlékezünk

Önmagát mindig is szomorú zenésznek tartotta – Balázs Fecóra emlékezünk

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával