# Star Wars 7

F.G. Kult

A Műegyetemről a Star Wars 7.-ig – magyar trükköket csodál Hollywood

Melich Gusztáv két olyan filmen is dolgozott, amely versenyben van a vizuális effektekért járó Oscar-díjért. A visszatérőben Leonardo DiCapriót tépette meg egy digitális medvével, az új Star Warsban pedig űrcsatákat valósított meg. A legmenőbb effektbirodalomnál, az ILM-nél dolgozó magyar férfi a Jurassic Park hatására próbált szerencsét Amerikában, húsz évvel később pedig valóra váltotta gyerekkori álmát, és a Star Wars 7-ben robbantgatott fel vadászgépeket. A Warcraft-filmet már befejezte, jelenleg az új King Kongon ügyködik – mi e-mailben értük utol a sikeres szakembert.

hvg.hu Kult

Újabb csúcsot döntött Az ébredő erő

A Star Wars hetedik része lett az első film, amelynek jegybevétele valaha is meghaladta a 800 millió dollárt (232 milliárd forint) az észak-amerikai piacon.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a pornómilliárdos odazúz a NAV-nak

Bekente mézzel és elkezdte húzni a madzagot a kormány a lakásra váró sokgyerekesek, vagy sok gyereket tervezők előtt, de valószínűleg inkább a támogatott luxusvillák sorozatát indítja el új lakásépítési ötleteivel. Gattyán György pornómilliárdosról lepattant az adóhatóság, az üzletembernek adott igazat az Európai Bíróság. Nagyon hasít a legújabb Star Wars film, a Magyar Telekom csuklóztatja Ákos popikont, a magyar kormány csuklóztatja a Magyar Telekomot. És még mi minden vidámság történt a héten! Olvassa a hvg.hu heti gazdasági összefoglalóját!

hvg.hu Élet+Stílus

Star Wars 7: dől a pénz

Két nap alatt brutális összegű pénzt hozott a konyhára a Disneynek Az ébredő erő. Dőlnek a csúcsok, és messze még a vége.

hvg.hu Shake

Zuckerberg a sötét oldalnak szánja hungarikum kedvencét - fotó

Mark Zuckerberg Facebook-alapító is láthatóan Star Wars-lázban ég. A Facebookon nemrég megosztott fotóján pulijuk, Beast szerepel vörös fénykarddal és csuklyában, a leírás szerint a Magyarországon szerzett puli a sötét oldalt választotta.

Hercsel Adél Kult

10+1 tuti gyerekkönyv karácsonyra

Álombiztos gyerekkönyv, amivel minden kisgyereket el lehet altatni, oviba készülő kisnyulak, eddig soha nem olvasott cigány népmesék, okoskönyvek. Naná, hogy az elmaradhatatlan Star Wars-őrület is megjelenik a karácsonyi könyvajánlókban, amiben most minden gyerek (és szülő) megtalálja a maga kedvencét.

Németh Róbert Kult

Popzene, amit a Csillagok háborúja inspirált

A Csillagok háborúja-filmek óriási hatást gyakoroltak a populáris kultúra társművészeteire, így a popzenére is. Számos popdalt, albumot, sőt turnédíszletet inspiráltak így vagy úgy, direkt vagy indirekt formában. Mi most öt plusz egyet választottunk ki a sokaságból.

hvg.hu Nagyítás

Csillagok Háborúja 7

A hozzáértő rajongóból Star Wars-rendezővé vált J.J. Abrams megcsinálta azt, ami lehetetlennek tűnt: olyan jó folytatást készített a legnagyobb űrmesének, ami felnőtt a több mint egy évig tartó folyamatos hype-hoz. A Star Wars 7 az eredeti trilógia első két epizódjának receptjeire épít, kalandos, akciódús, izgalmas történetet mutat be okos humorral és elképesztő látvánnyal - és minél kevesebb digitális trükkel, az előzménytrilógia bukását elkerülendő. A visszatérő színészek és az új hősök egyaránt kitesznek magukért, új legendák születtek.

Bodnár Zsolt Kult

A Jedi Tanács olyan, mint egy fénykardos alkotmánybíróság

A Star Wars-univerzumot az elmúlt 40 évben szinte minden szemszögből megvizsgálták már, egyesek szerint például a saga egy remek tanmese arról, hogyan alakul ki, majd bukik el egy diktatúra. Darth Vader Birodalma római és náci mintákra épül, a Galaktikus Köztársaság pedig nem áll messze az ENSZ vagy az EU működésétől – a science ficton-művek politikai tanulmányozását itthon Tóth Csaba honosította meg, aki az ELTE népszerű kurzusán próbálja meg közelebb hozni a popkultúrára érzékeny fiatalokat a politológiához.

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

Az Erő jó és rossz oldala - rangsoroltuk a Star Wars-filmeket

Megérdemli a szidást és a rajongók gyűlöletét az előzménytrilógia? Akkor jó egy Star Wars-mozi, ha nem George Lucas rendezi? Újranéztük mind a hat Star Wars-filmet, és sorrendbe állítottuk őket. Lehet és kell is velünk vitatkozni, hiszen ez az a kérdés, amiről minden mozirajongónak megvan a saját véleménye.

Bicsérdi Ádám Kult

Gonosznak titulált C-3PO, sugárpallosnak hívott fénykard - a Star Wars Magyarországon

Jókora késéssel mutatták be az első Csillagok háborúját Magyarországon, de azóta Lucas univerzumának hazai lecsapódása egyre furább és érdekesebb fordulatokat vett. A hőskorban olyan plakátok, képregények jelentek meg a filmekről, hogy ma azokért nagyon komoly összeget fizetnek ki az elszánt rajongók. A Magyar Star Wars Klub elnökét, Barta Zoltánt kértük meg, hogy igazítson el minket a kacifántos magyar Star Wars-sztoriban. Ő pedig elmesélte,hogy mennyit ér egy fekete-fehér klubújság egy elszánt gyűjtőnek, és hogy miért érdemes belelapozni a korabeli magyar újságokba. És azt tudta, hogy a fénykardot lehet máshogy is nevezni?

1 2 3 4 5 6 7
Pence: A Nemzeti Gárda 21 ezer tagja fogja felügyelni Biden beiktatását

Pence: A Nemzeti Gárda 21 ezer tagja fogja felügyelni Biden beiktatását

Földrengés pusztított Indonéziában, több mint 600 ember megsérült

Földrengés pusztított Indonéziában, több mint 600 ember megsérült

Dopeman Orbánról: Nem gondoltam bele, hogy mint érző lényt, alighanem megbántottam

Dopeman Orbánról: Nem gondoltam bele, hogy mint érző lényt, alighanem megbántottam

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?

Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?

Három évet kaphat a férfi, aki a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Három évet kaphat a férfi, aki a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Műemléki védettséggel mentheti meg a kormány a Márványmenyasszonyt és a Wichmann épületét

Műemléki védettséggel mentheti meg a kormány a Márványmenyasszonyt és a Wichmann épületét

A címlapról ajánljuk