#Titanic Fesztivál

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Élet+Stílus

Egy hétig a magyar mozik lepipálják a torrentoldalakat

Csütörtöktől nyolc napon át az elmúlt időszak legizgalmasabb filmjeit hozza budapesti helyszínekre a Titanic Filmfesztivál, amely idei programjában is a jelenlegi nem túl bátor magyar mozikínálatot élénkíti fel az amerikai független film Oscar-gáláig jutó gyöngyszemével, formabontó horrorral, vagy a 2017-ben különösen fontosnak számító, a kirekesztést és rasszizmust elítélő filmjeivel. Nyolc napra nyolc mozit ajánlunk a programból.

hvg.hu Kult

Velencéből importált filmek foglalják keretbe az idei Titanicot

Balsai Móni, a Liza, a rókatündér főszereplője, valamint Reisz Gábor, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője is ott van a 2016-os Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijében, amit április 7. és 16. között rendeznek meg Budapest több mozijában.

hvg.hu Kult

37 másodperc alatt meghozzuk a kedvét a Titanic fesztiválhoz

A már ismert és elismert brandnek számító Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nem szorul különösebb ajánlásra a filmkedvelők körében. De ha eddig bizonytalan lett volna, és nincs ideje hosszas ajánlókat olvasnia, akkor most megkönnyítjük a dolgát: pár másodperces ízelítőkkel buzdítjuk a mozizásra.

Dubrovszki Dániel Kult

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim Jarmusch fura vámpírmoziját ajánljuk ezúttal. Ez utóbbit csütörtöktől láthatjuk a magyar mozikban.

Neuberger Eszter Kult

Viktoria győzelme - kiosztották a Hullámtörők-díjat

A bolgár Maya Vitkova: Viktoria című filmje kapta a Hullámtörők-díjat a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon. A háromtagú nemzetközi zsűritől különdíjat kapott még az izlandi Lovak és emberek című alkotás. A diákzsűri az Oroszlánszív című filmet, a közönség az Optimisták című dokumentumfilmet szerette a legjobban.

Neuberger Eszter Kult

Nők a Titanicon

Néhány óra múlva véget ér a Titanic Filmfesztivál, és a versenyfilmek egyike megkapja a Hullámtörők-díjat. Ott lehet a nyertes filmcímet tartalmazó borítékban Anna Odell: Osztálytalálkozó, illetve Maya Vitkova: Viktoria című alkotása is. A nők a Titanicon kategóriában biztos befutók lennének.

Baróti Éva Kult

Kivándorlók bűnügyei

A Titanic alábbi két filmjében nemcsak az a közös vonás, hogy műfajuk a thriller, ezekben valahogy mindenki máshová keveredik máshol él, mint ahová valaha tartozott.

Bicsérdi Ádám Kult

Itt az utolsó esély: még elkaphatunk néhány különleges filmet

Amerikai független dráma, rendhagyó, török háborús road-movie, és egy kazah lélektani thriller. Három jó tippünk is van a hétvégén záruló Titanic Filmfesztivál utolsó napjaira, főleg azoknak, akik eddig a sokszínű kínálatot böngészve még nem tudtak dönteni, melyik filmre is üljenek be.

MTI Kult

Megfogadták a titanicosok Jíri Menzel tanácsát

A sokszínűség bemutatása és a magas művészi színvonal volt a két legfontosabb szempont az Európai történetek és a Világkörüli út elnevezésű szekciók összeállításakor - mondta Horváth György, a Titanic Filmfesztivál igazgatója.

MTI Kult

Kannibalizmussal túlélni a háborút

Maroknyi menekülő húzza meg magát a kemény tél és a portyázó orosz csapatok elől egy elpusztított faluban, valahol Kelet-Anatóliában. Alphan Eselinek a Titanic Filmfesztivál versenyprogramjában szereplő alkotása az első világháború török hadszínterén játszódik, amikor a sarikamisi csata, a török hadvezetés óriási fiaskója után 90 ezer török katona fagyott meg a zord hegyvidéken.

MTI Kult

Film az "évtized gyermekéről"

Három generáció, nagymama, anya és lánya történetét meséli el a rendszerváltás körüli korszakba ágyazva a Titanic Filmfesztivál versenyprogramjában szereplő Viktoria című bemutatkozó rendezésében a bolgár Maya Vitkova.

Dubrovszki Dániel Kult

Film az ok nélküli erőszakról

A Titanic Fesztiválon bemutatott Zhang Ke Jia-film, A bűn érintése négy különböző történetet mesél el a jelenkori Kínából, amelyek közös vonása a hirtelen kirobbanó, megvalósulási módjában irracionális erőszak. A megdöbbentő alkotás megtörtént eseteken alapul.

Ember Zoltán Kult

Fekete leves: csak a haverok

Novák Erik filmje egyáltalán nem sikerült olyan jól, mint amennyire a kényszerből választott kis költségvetésű műfajhoz képest sikerülhetett volna. A rendező szándéka szerint ez egy minimál költségvetésű, fergeteges akció-vígjáték, amely a pesti alvilágban játszódik, ám a végeredmény egy zavaros, hosszú, helyenként kifejezetten unalmas B-movie lett. Bár a rendező célja a vállalásához képest nem teljesült, Vágvölgyi B. András zseniálisan hozza az aljas maffiafőnök karakterét, amivel részben megmenti a filmet a teljes kudarctól.

MTI Kult

Most Jancsó Miklós rejtett arcát is megismerheti

A nemrég elhunyt rendező emléke előtt tiszteleg Az ismeretlen Jancsó című válogatással a Titanic Filmfesztivál. Az Örökmozgóban szombaton kezdődő vetítéssorozaton külföldön forgatott nagyjátékfilmjeivel, kevésbé ismert rövidfilmjeivel és egy rendhagyó koncertfilmmel Jancsó Miklós gazdag életművének szinte minden korszakát megidézik a fesztivál retrospektív szekciójában.

Bicsérdi Ádám Kult

Filmek, amiket semmiképp ne hagyjunk ki a következő napokban

Az április 4-én induló Titanic Filmfesztivál immár 21 éve biztos pont a filmkedvelők naptárjában. A másfél hétig tartó vetítéseket böngészve azonban nehéz eltalálni a legideálisabb, saját igényeinkhez leginkább passzoló programbeosztást. Előre nehéz jósolni, ám most mégis következzék egy ajánló, azokról a filmekről, amiket nagy kár lenne kihagyni.

MTI Kult

Újra útra kel a Titanic

Csütörtök este nyílik a Titanic Filmfesztivál. A 25 országból származó összesen 52 munka között kazah, japán, venezuelai produkció és az Oscar-díjra jelölt A hiányzó kép című kambodzsai film is látható majd. A nemzetközi zsűrit Szász János filmrendező vezeti.

MTI Kult

Szász János vezeti a zsűrit a Titanic Filmfesztiválon

A Kálvária című angol-ír drámával startol április 4-én a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, melyet idén öt budapesti helyszínen rendeznek meg. A vetítésekre április 3-ig kedvezményes jegyeket lehet venni.

Gyenge Zsolt Kult

Bármelyik plázában bárkivel megeshet

A Westendben egy tizenegynéhány éves cigánygyerekből álló társaság azzal szórakozik, hogy jómódú gyerekektől csalja el meglehetősen bárgyú trükk segítségével a mobiljukat – így nézne ki a Play című film, ha nálunk készült volna. De nem itt készült.

1 2
Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

Gigantikus biciklit lehet festeni 800 ezerért Kazincbarcikán

Gigantikus biciklit lehet festeni 800 ezerért Kazincbarcikán

Nyolc embert megkéselt egy férfi Svédországban

Nyolc embert megkéselt egy férfi Svédországban

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

A gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárást a Médiatanács az RTL ellen, mert leadták a szivárványcsaládokról szóló hirdetést

A gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárást a Médiatanács az RTL ellen, mert leadták a szivárványcsaládokról szóló hirdetést

Akár 18 fok is lehet ma

Akár 18 fok is lehet ma

Szarajevó, a felszabadult, de elveszett város

Szarajevó, a felszabadult, de elveszett város

A címlapról ajánljuk