Hogyan enyhíti a menta a forróságot? – recept
Mire is vágyunk leginkább a nagy nyári melegben? Valamire, ami üde és hűsítő. Akkor mégis mi az, amit az arabok a nagy forróságban forrón isznak? Hát a mentatea.
Mire is vágyunk leginkább a nagy nyári melegben? Valamire, ami üde és hűsítő. Akkor mégis mi az, amit az arabok a nagy forróságban forrón isznak? Hát a mentatea.
Az igazi fagylalt imádóknak eszükbe sem jut pusztán az utcán, tölcsérből nyalakodni, szívük szerelmét hazaviszik, a mélyhűtőben dédelgetik és kanállal eszik, nagy mennyiségben. Télen is.
Fagylaltversenyen jártunk és néhány remek ízt találtunk. De ízlésünk nem nagyon egyezett a döntéshozókéval.
A legtöbben azt gondolnánk, hogy a jeges édességeknek kizárólag a májustól szeptemberig tartó melegben hódolhatunk, de ez a dobozos jégkrémek feltalálása óta ez egyáltalán nincs így. Már nem kell Michelin csillagos tudás ahhoz, hogy a hűvösebb időkben variálni tudjuk a meleg süteményeket kedvenc jégkrémünkkel, és egyik kedvenc márkánknak köszönhetően most néhány receptet is megosztunk az olvasóval.
Általában igen komolyak az elvárásaink, különösen, hogy a Travelline luxusszállodás sorozatának köszönhetően az előző szezonban végigkóstolhattunk szinte minden ötcsillagos süteményt Budapesten – úgyhogy van összehasonlítási alapunk.
Múlt héten sikerült némileg felkavarnunk olvasóinkat, amikor Budapest három legjobb fagylaltozójáról meséltünk – természetesen saját ízlésünk szerint, hiszen ízekről nem nagyon lehet másképp. Mivel elég sokan és igen meggyőzően érveltek a Vári cukrászda mellett, máris tervezgetni kezdtük expedíciónkat. A szombati vihar remek alkalmat teremtett, hogy ugyan ázva-fázva, de tömeg és sorbanállás nélkül próbáljuk ki a világbajnok fagylaltokat.
Az ételek értékelése ugyan tökéletesen szubjektív, a minőség azonban ennél jóval egyértelműbb. Sok éven át teszteltük fáradságos munkával a fővárosi fagylaltokat és végre sikerült megtalálnunk toplistánk harmadik résztvevőjét.
Amíg nem kóstoltunk házilag készített fagylaltot, addig nem is tudjuk, milyen az igazi jeges finomság.
A meleg napok belső hűtést kívánnak. Esszük, isszuk, nyaljuk – mindegy, csak hideg legyen. A fagylaltok, jégkrémek mellé jöhet a fagyasztott joghurt is, ami a tengerentúlon és több európai országban kedvelt nyalánkság, s már nálunk sem ismeretlen.
Pár évvel ezelőtt még csak eszement divathóbortnak tűnt, mára azonban valóság lett. Lehet, hogy a sörfagylalt lesz 2009 nyári slágere?
A szezon közeledtével többen vesznek fagylaltot, emiatt megnő a kereslet a franchise-hálózatok iránt. Franchise-körkép, árakkal.