Merénylet a street food ellen
Míg nálunk és szerte a világban egyre inkább divatba gurulnak a mozgóbüfék, addig a római városatyák bekeményítenek. Ha nem is máglyára küldik az eretnek árusokat, kiűzettetnek a paradicsomi történelmi városmagból.
Míg nálunk és szerte a világban egyre inkább divatba gurulnak a mozgóbüfék, addig a római városatyák bekeményítenek. Ha nem is máglyára küldik az eretnek árusokat, kiűzettetnek a paradicsomi történelmi városmagból.
Az Opera Royal fantázianevű kehely belga tejcsokoládén alapul, amit ropogós pralinéval és fehércsokoládéval variált a pátyi mestercukrász.
Fehér szarvasgomba, zöldalma, Oreo, Somlói, New York sajttorta. fehércsokoládés, epres "Hisztéria” fagylalt, úgyis mint a kézműves műhely és cukrászda névjegye. A Fagylalt Napja alkalmából egy olyan helyen jártunk, ahol még a csapból is csokoládé folyik.
Országszerte több mint 450 fagylaltozó csatlakozott az idei "magyar kézműves fagylalt napja" programjához, ezekben a fagyizókban pénteken féláron adják a fagyit.
Szombathelytől Nyíregyházáig fél áron fagyizhat az ország a magyar kézműves fagylalt napján pénteken. Budapesten is több tucat cukrászda csatlakozott a már kipróbált akcióhoz.
Pezsgős marcipán szamócával, ez maga volt a fagylaltkehelyben megtestesült Balatoni Randevú - tavaly nyáron. Most újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. Május 1-jén indul a hideg nyalat szezon, és egyúttal a tíznapos Nyított Balaton nevű akció, amelynek keretében még az is kiderülhet, mi lehet Picasso kedvenc süteménye.
Március 6-a és 8-a között rendezik meg az első Fagylaltkiállítás és fesztivált Budapesten, ínyenceket és szakmabeliket egyaránt várnak a szervezők.
Tejhiány miatt átmenetileg bezárt egy híres venezuelai fagylaltozó, amely 863 különböző ízt felvonultató kínálatával került be a Guinness-rekordok könyvébe – írja a BBC. A Coromoto leghamarabb január közepén nyithat ki újra.
Meghalt Raymond Berthillon, Párizs leghíresebb fagylaltozójának alapítója. 90 éves volt – adta hírül a Le Figaro hétfőn. A nevét viselő, házi fagylaltjairól és szorbetjeiről híres szalon idén 60 éves.
A cronut amerikai péksüteményt feltaláló séf, Dominique Ansel nemrég új projektbe fogott bele: konzerves fagyit árul, darabját 15 dollárért.
Igazi nyári szenzáció egy spanyol fizikus találmánya: a színváltoztató fagyi.
A címadó dalban a Bikini együttes már régen megmondta a tutit. De mennyien szeretik valójában a fagyit, melyek a kedvencek, és kik nyalják, kanalazzák el a legtöbbet a hideg édességből? Egy legújabb hazai felmérés szerint a lakosság ötöde fogyaszt minden héten legalább egyszer fagylaltot, és a nők favorizálják igazán a jeges nyalatot. A legnépszerűbb klasszikusok pedig sorrendben: a csoki, a citrom és a sztracsatella.
Már rég nem úgy van, hogy csak nyáron eszünk fagyit meg jégkrémet, az viszont nem változott, hogy ilyenkor ipari mennyiségeket tüntetünk el. Na de, mit eszünk? Megkóstoltunk 12 különböző családi kiszerelésű terméket. Érdekes kísérlet volt, de nem biztos, hogy megkockáztatnánk még egyszer.
Ilyentájt sokkal inkább valami könnyed, hűsítő finomságra vágyunk, mintsem nehézkes, vajas, kiadós süteményekre. A joghurt kiváló alapanyaga lehet a nyári frissítő édességeknek, és nem utolsósorban még egészséges is.
A londoni Guildhall-ban nemrégiben megrendezett gasztronómiai gálán az idén nemcsak a világ legjobb éttermeit és szakácsait díjazták, hanem először a legjobb cukrászséfet is. A rangos elismerést a katalán Jordi Roca kapta, aki két bátyjával együtt a gironai El Celler de Can Roca étterem három Michelin-csillagos aranycsapatának a tagja.
Kiverte a biztosítékot egy nő a 999-es segélyhívószám munkatársainál Nagy-Britanniában. Képes volt azért felhívni a vészhelyzetek kezelésére létrehozott központot, mert nem kapott elég csokireszeléket a fagyijára. A nagyjából egyperces beszélgetés miatt lehet, hogy olyanok nem érték el a vészhívót, akik tényleg bajban voltak akkor. A hívás hanganyagát nyilvánosságra hozták.
Egy mézes-diós hecsedlifagylalt lett idén az év fagylaltja. Soltvadkerten több mint ötven fagyi közül választotta ki a győztest a zsűri hétfőn.
Több mint félszáz fagyi közül választják ki az év fagylaltját hétfőn, Soltvadkerten. Összesen ötvenhat fagylalt és huszonnyolc cukrász verseng a címért. Kötelező feladat volt egy túrófagylalt elkészítése, gyümölcsrétegekkel. A szabadon választott alkotásoknál a zsűri annyit kért, hogy azok lehetőleg természetes alapanyagokból készüljenek. Tavaly a vörösboros málna fagyi győzött.
Most először választották meg a Balaton fagyiját a Nyitott Balaton programsorozatban. A győztes édesség pezsgős marcipán szamócával, a Balatoni randevú nevet kapta, és egy balatonmáriafürdői fagylaltozóban készítik.
Országszerte több mint 100 cukrászdában féláron adják a fagyit május 8-án.