hvg.hu Sport

Fotók: Flashmob volt a Nagykörúton, olimpikonokról nevezik el a megállókat

Olyan is van már, hogy Budapest 2024 sportolói flashmob csapat: ez a csoport akciózott csütörtök reggel abból az alkalomból, hogy az olimpia nemzetközi világnapján, azaz június 23-án olimpikonokról nevezik el a megállókat. Az Oktogon például Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozóról kapja a nevét mára.

hvg.hu Itthon

Szívmelengető flashmobbal hívták fel a figyelmet a speciális nevelési igényű gyerekekre - videó

Több mint 600 speciális nevelési igényű gyerek részvételével tartottak flashmobot kedd délután a Hősök terén, Budapesten. A megmozdulás célja az volt, hogy láthatóvá tegyék a fővárosi gyógypedagógiai intézményeket és a bennük nevelkedő gyerekeket. A szervezők szeretnék, ha a törvényhozásban, illetve az éves költségvetés tervezésénél is nagyobb figyelmet kapnának, mivel különleges és nélkülözhetetlen szolgáltatást nyújtanak. A hvg.hu videója.

hvg.hu Kult

"Olyan Budapestet szeretnénk, ahol több a vidámság, és kevesebb a gyűlölködés"

Zenés flashmobbal demonstrált a Budapesti Fesztiválzenekar szombaton a Vörösmarty téren, ami teljesen megtelt az esemény idejére. A tüntetést azután szervezték, hogy kiderült: a Fővárosi Önkormányzat idén 200 millió forinttal kevesebbel támogatja a zenekart, mint tavaly. Fischer Iván azt mondta, bennük nincs harag és nem fogják cserben hagyni a budapestieket.

hvg.hu Itthon

Többezres bírság két korty vízért: meghátrálni látszik a szigorú DKV

A villamoson ásványvizezgető újságírót nem véletlenül büntették meg: nem is gondolnánk, milyen veszélyes egy ártalmatlannak látszó ásványvíz, ha mozgó járművön fogyasztják – írta a Debreceni Közlekedési Vállalat, de azért hozzátették: megpróbálnak lazítani a szabályokon. A jövő hétre villamosos vízivó flashmobot szerveztek Debrecenbe.

hvg.hu Itthon

Összeházasodott két férfi a Deák téren, megtapsolták őket - videó

A Budapest Pride meleg esküvőt szervezett a fővárosi Deák térre csütörtök este. A flashmobbal arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon egy LMBTQ ember nem házasodhat össze azonos nemű szerelmével. Ez az egyik pontja annak a 11 problémával foglalkozó kérdőívnek, amelyet a Budapest Pride szervezői januárban indítottak útjára, és amelyet eddig több mint 1500-an töltöttek ki.

hvg.hu Kult

Videó: Nem téptek be az egymás szemébe nézők

Hova tűntek az emberi kapcsolatok? Ezt a kérdést feszegették az Erzsébet térre szervezett flashmob résztvevői. Az akció lényege az volt, hogy egy percig egy másik ember, lehetőleg egy idegen szemébe kellett nézni. De sok esetben nem ért itt véget a történet: könnyek, ölelések, beszélgetések és nagy megfejtések is követték a nagy szembenézést.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Orbán, a tasli és a házasságot ünneplő melegek a hét képein

Orbán Viktor előbb Debrecenben, majd Strasbourgban tett emlékezetes kijelentéseket melegekről, bevándorlókról és a határainkról. Budapesten tüntettek a nemzeti konzultáció ellen, demonstráltak a tanárok is. Írország pedig történelmet írt az azonos neműek házasságáról szóló népszavazással. Képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

hvg.hu Itthon

Fotók: Szoptató anyák lepték el a Nyugati téri McDonald'sot

Szoptatós flashmobbal tiltakoztak az anyák az ellen, hogy szerdán kiküldtek az étteremből egy szoptató nőt. A McDonald's szerint a biztonsági őr saját hatáskörben fontoskodott, éttermeikben semmi nem tiltja a szoptatást. Az anyák akciója békésen lezajlott, senki sem adott hangot megbotránkozásának, viszont nagy volt a médiafigyelem.

hvg.hu Vállalkozás

Kitessékeltek egy szoptató anyát a Nyugati téri McDonald's-ból

Bár az anya előzőleg engedélyt kért egy dolgozótól a szoptatásra, a biztonsági őr, miután konzultált a főnökével, kitessékelte őt a csecsemőjével együtt. Holnap nagy eséllyel szoptatós anyák szállják meg a Nyugati téri ős-Mekit. A McDonald's közölte: értékeikkel nem összeegyeztethető a biztonsági őr hozzáállása, és belső vizsgálatot indítanak az ügyben.

MTI Kult

A bécsieknek tart flashmobot Boggie

Szombat délután "spontán" öröméneklést tart Csemer Boglárka, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyzője Bécsben. A Múzeumi Negyedben fogja előadni Wars for Nothing című dalát.

hvg.hu Gazdaság

Videó: Szemét-flashmobot tartottak a hulladékszállítók

Gémesi György, Gödöllő polgármestere, közel tíz napja levélben fordult segítségért a miniszterelnökhöz, a földművelésügyi és belügyminiszerhez is, mivel a NAV inkasszózta a Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. számláját. Ez az után történt, hogy a cég nem tudta átutalni a hatóságnak a tonnánként 6000 forintos lerakási járulékot. A vezetőség szerint többek között a rezsicsökkentés, az útdíj és a tranzakciós adó vezetett oda, hogy a cég a működésképtelenség határára sodródott. Hozzájuk hasonlóan más települések hulladékszállítói is bajban vannak. Hogy a súlyos következményekkel fenyegető problémára felhívják a figyelmet, 300 dolgozójukkal flashmobot és rendkívüli állománygyűlést tartottak Kerepesen, az üzemcsarnokban.

1 2 3 4 5 6
Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Koronavírus-fertőzöttek: napi rekord Ausztriában

Koronavírus-fertőzöttek: napi rekord Ausztriában

Rájöttek végre a kutatók, miért tudott ilyen gyorsan elterjedni a koronavírus

Rájöttek végre a kutatók, miért tudott ilyen gyorsan elterjedni a koronavírus

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Szlávik: Nincs más választásunk, mint védekezni

Szlávik: Nincs más választásunk, mint védekezni

Pénzt ad a kormány képzésekre - egyeseknek

Pénzt ad a kormány képzésekre - egyeseknek

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

A címlapról ajánljuk

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Budapesten is elterjedt az 1920–1930-as években Európa-szerte népszerű kokain. Kokós Lexi kokainkirály pályafutásán át ezt a mozzanatot is feldolgozta cikkünk szerzője, Dezső András, a fehér por máig tartó magyarországi történéseiről szóló, Magyar kóla című könyvében.