szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy 15 perces flashmobot terveznek, az erről készült felvételt pedig eljuttatják az Európai Néppárt jövő heti kongresszusára.

Különleges akcióval készülnek hétfőre a Magyarországon egyre nehezebb helyzetbe kerülő CEU hallgatói. A Mérce szúrta ki, hogy az I stand with CEU Facebook-oldalon meghirdettek egy eseményt, amellyel az Európai Néppártra (EPP) próbálnak nyomást gyakorolni. Azt írják: november 5-én az ebédszünetben egy drónvideót készítenek az egyetem Nádor utcai épületénél, amely egy flashmobot fog megörökíteni. A hallgatókból és szimpatizánsokból álló tömeg egyszerre kérdezi majd Manfred Webertől, az EPP elnökétől:

Mr Weber, where is your red line?

Azaz: Weber úr, Ön hol húzza meg a határt?

Ezzel a Néppárt elnökének egy korábbi nyilatkozatára utalnak. Weber akkor arról beszélt, hogy a CEU és a civilek ellehetetlenítésével Orbán Viktor egyre közelebb kerül ahhoz, hogy „átlépje a határt”. Korábban olyan hírek is megjelentek, hogy a Stop Soros visszavonása mellett a CEU akadálytalan működésének biztosítása az a feltétel, amelyen a Fidesz néppárti tagsága múlhat.

A videóban a közös kérdés után az egyes hallgatók anyanyelvükön szólítják majd fel országuk néppárti képviselőit, abban bízva, hogy ezzel jobb belátásra tudják bírni a miniszterelnököt, és a magyar kormány végre aláírja a megállapodást, amely az egyetem magyarországi működését biztosítja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt két kiskorú gyerek Budapesten

Eltűnt két kiskorú gyerek Budapesten

Fociultrák csempésztek 15 tonna marihuánát Lengyelországba

Fociultrák csempésztek 15 tonna marihuánát Lengyelországba

Erősebbnek tűnik a koronavírus-járvány második hulláma Franciaországban

Erősebbnek tűnik a koronavírus-járvány második hulláma Franciaországban