Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztroturista

Tóth Sándor Gasztro

Mit együnk, ha Erdélyben járunk? - recept

Talán nem túlzás, ha azt állítjuk, sokunknak Erdély nemcsak a szívében, de a gyomrában is ott van. Főként, ha személyes ízemlékek kötnek hozzá egy gasztroturistáskodás nyomán.

I. N. Gasztro

Mit lehet enni Békés megyében?

Vajon van-e élet a kolbászon és a szilvapálinkán túl a Viharsarokban? Ennek jártunk utána röpke gyulai és békéscsabai kiruccanásunkon.

Tóth Sándor Gasztro

Mit együnk, igyunk Krakkóban? - recept

Történelmi szállodák, hangulatos éttermek, patinás cukrászdák, parányi kávézók sora, megannyi hangulatos, otthonos hely mindenkinek, aki a lengyelek historikus kulturális fővárosába látogat. Az egykori királyi és koronázó székhely legalább annyi gasztronómiai meglepetéssel fogadja vendégeit, mint amennyi közös magyar-lengyel emléket rejtenek ódon falai.

Sz. J. Gasztro

Gasztroturista: Lehet jót enni wellness hétvégén

Gasztronómia és wellness. Vajon hogyan viszonyul egymáshoz e kettő? A manapság egyre népszerűbb wellness hétvégék, valljuk be, rendszerint arról szólnak, hogy az egész napos punnyadást meleg vizes medencékben, szaunákban és masszázs szentélyekben óriási evésekkel kezdjük és fejezzük be, vagy éppen szakítjuk meg.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Gasztroturista:Mit érdemes ennünk és innunk Friuli-Venezia-Giuliában?

Akármikor és akárhova utazunk Itáliába, hogy magunkba szívjunk egy keveset a dolce vitából, nem lehet kétségünk afelől, hogy csodálatos ételekkel fogunk találkozni. Olaszország legkisebb szegletében is találhatunk valamilyen helyi specialitást, amiért érdemes útra kelni. Nincs ez másképp Friuli-Venezia-Giulia tartományban sem, ahol a szentháromság a caffé, a gubana és a San Daniele sonka.

Vétek György Gasztro

12 hely: hol sörözzünk Prágában?

Aki Prágában járva nem látogat meg legalább egy-két sörözőt, és nem kóstolja meg az ottani söröket, az tulajdonképpen nem is járt Prágában. Most tizenkét olyan helyet mutatunk be röviden, ahol a kézműves sörfőzdék specialitásait kóstolhatjuk meg.

Jókuti András Gasztro

Gasztroturista: Évszakok és konyhák

Szerzőnk, Jókuti András, a Radiocafé gasztromániás szerkesztője nem főz, viszont imád enni és utazni. Legfeljebb két „világevés” közé beiktat egy léböjt kúrát. Íme a legutóbbi turnék.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Gasztroturista: hol és mit érdemes ennünk Pisában?

Az olasz konyha a magyarok fejében még mindig egyet jelent a pizzával és a spagettivel. Így aztán szörnyű csalódások érhetik az embert, ha a helyi sajátosságokról – minden régiónak megvan a maga konyhája és specialitása – tudomást sem véve mindenáron pizzázni akar északon és carbonarát rendelni délen.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Gasztroturista: mit együnk Szabolcsban?

Ha az időjárás engedi, ilyenkor is érdemes felkerekedni, hogy olyan vidékeit ismerjük meg az országnak, amelyek nem tipikusan a nyaralásra, wellness-ezésre csábítanak. Gasztroturisták nem csalódnak, ha Szabolcs-Szatmár-Bereg felé veszik az irányt.

Kuszkó-Kalovits Judit Gasztro

Gasztroturista: Buda, te csodás!

A Duna jobb partja tele van meglepetésekkel. Ha már elegünk van a hangoskodó pesti nyüzsgésből, keljünk át a másik oldalra. Van itt bőven felfedezni való, kisebb-nagyobb csoda, és van persze némi nagyhangú-nagyképű magamutogatás is. Az elkövetkezendőkben több sétában mutatjuk meg, hova térjenek be, ha Budán járnak. Íme az első utunk.

Tóth Sándor Gasztro

Gasztroturista: füredi ízek és hangulatok

Balatonfüred ugyancsak alkalmas hely a szellemi és a gasztronómiai kalandozásra. A lélek és a gyomor örömeinek nyomába eredtünk az őszi színekkel és fényekkel is vonzó Balaton partján.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Gasztroturista: mit együnk és mit igyunk Egerben?

Gasztroturisztikai kalandozásunk második állomása a bikavér fővárosa, Eger. A borok mellett különleges kézműves sajtokra, szofisztikált konyhára és többek között egy elfeledett édességre leltünk.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Gasztroturista: mit együnk Kárpátalján? – recept

Új sorozatunkban egyes városok, régiók gasztronómiai jellegzetességeit gyűjtjük össze, nemcsak vendéglőkbe, de boltokba, kézműves műhelyekbe, kistermelőkhöz is bekukkantva. Elsőként a határon túlra ruccantunk, az ukrajnai Kárpátalja megyébe.

Nem igaz Trumpék fő érve, amivel kizárták Európát az Ukrajnát érintő tárgyalásokból

Nem igaz Trumpék fő érve, amivel kizárták Európát az Ukrajnát érintő tárgyalásokból

Tovább terjeszkedik Romániában a Szíjj László-féle Duna Aszfalt

Tovább terjeszkedik Romániában a Szíjj László-féle Duna Aszfalt

Röghöz kötik a legdrágább Ford Mustang vásárlóit, minimum két évig nem adhatják el autóikat

Röghöz kötik a legdrágább Ford Mustang vásárlóit, minimum két évig nem adhatják el autóikat

Visszatért az igazi tél, 45 százalék alá csökkent az európai gáztárolók töltöttsége

Visszatért az igazi tél, 45 százalék alá csökkent az európai gáztárolók töltöttsége

Német biztonságpolitikai szakértők: Baljós idők járnak Európára

Német biztonságpolitikai szakértők: Baljós idők járnak Európára

Hegyomlásnyi nyomatékkal, világító kerékkel és brutális szuperszámítógéppel itt a legújabb BMW

Hegyomlásnyi nyomatékkal, világító kerékkel és brutális szuperszámítógéppel itt a legújabb BMW

„Nem tetszik” gomb jön az Instagramra, néhányan már nyomkodhatják

„Nem tetszik” gomb jön az Instagramra, néhányan már nyomkodhatják

Tanulnia kell? Nagyon nem mindegy, hogy képernyőn vagy papíralapon olvas

Tanulnia kell? Nagyon nem mindegy, hogy képernyőn vagy papíralapon olvas

Oroszország Lavrovot küldi az amerikaiakkal tárgyalni, szerinte az EU-nak nincs helye az asztalnál

Oroszország Lavrovot küldi az amerikaiakkal tárgyalni, szerinte az EU-nak nincs helye az asztalnál

A címlapról ajánljuk