#külügyminiszter

MTI Itthon

Nyomásgyakorlás: Visszaszólt Szijjártó Nuland nyilatkozatára

A külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint Magyarország eddig is tartotta és ezután is tartani fogja magát a közös európai döntésekhez – így reagált a külügyminiszter az amerikai külügyi államtitkár-helyettes Magyarországot is érintő egyik nyilatkozatára. Victoria Nuland nyomásgyakorlást emlegetett az orosz szankciókkal kapcsolatban.

hvg.hu Itthon

Szijjártó össztegeződött az új amerikai nagykövettel

Április végéig három autóipari fejlesztés bejelentése várható több százmillió euró értékben itthon – hangzott el azon a háttérbeszélgetésen, amelyet Szijjártó Péter tartott újságíróknak hétfőn. A külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy a már meglévő gyárak fejlesztése várható, és megerősítette: a korábbi hírekkel ellentétben nem épít gyárat a BMW. Magyarország beszállt az Iszlám Állam elleni harcba, az oroszoknak pedig stadionépítésben segíthetünk.

MTI Itthon

Szijjártó nem aggódik a miniszteri posztja miatt

A külgazdasági és külügyminiszter nem tud arról, hogy napirenden lenne a kormány átalakítása. Szijjártó Péter pénteken reggel az ATV Start című műsorában arra a kérdésre, hogy marad-e a tárca élén, úgy válaszolt: "ezt egy ember döntheti el, a miniszterelnök, én ismerem az ő véleményét, úgyhogy nyugodt vagyok".

MTI Itthon

Szijjártó: 3-5 évre lehet elég a le nem hívott orosz gáz

A külgazdasági és külügyminiszter szerint 3-5 évre lehet elég az a gázmennyiség, amit az idén lejáró hosszú távú szerződés alapján még nem hívott le Magyarország, de az orosz elnökkel történt keddi, politikai megállapodás értelmében lehívhat majd a következő években. Szijjártó Péter „Az Este” című köztévés műsorban azt mondta, hogy 22 milliárd köbméter gázt nem használt fel Magyarország, de jövő januártól is felhasználhatja majd, és mindig a "lehívott mennyiség" után kell majd fizetni.

MTI Világ

Lemondhat a kanadai külügyminiszter

A 45 éves Baird fontos tagja lett volna a konzervatív pártnak az októberben esedékes parlamenti választások kampányában, és Stephen Harper miniszterelnök az egyik legmegbízhatóbb munkatársának tartotta. Közvélemény-kutatási eredmények szerint a konzervatívok el fogják veszíteni parlamenti többségüket, sőt, lehet, hogy nem lesznek tagjai a következő kormánynak.

MTI Itthon

Szijjártó nem parázik már az amerikai-magyar viszony miatt

Az új budapesti amerikai nagykövet érkezésével és az új washingtoni magyar nagykövet munkájának megkezdésével új fejezet nyílhat a két ország közötti politikai együttműködésben – ezt mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az M1 Ma reggel című műsorában. Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy februárban egy harmadik külföldi vezető is Budapestre jön Merkel és Putyin után.

MTI Itthon

444.hu: Szijjártó nem tudott Vida Ildikó kitiltásáról

A külügyminiszternek nem szólt Vida Ildikó, hogy kitiltották az Egyesült Államokból, és szerinte ez ügyben nem is kell vizsgálódnia a minisztériumnak – erről beszélt Szijjártó Péter abban a villáminterjúban, amit az Országház folyosóján adott a 444.hu munkatársának.

MTI Világ

A külügyminisztere is otthagyja a grúz kormányfőt

Szétesőben van a grúz kormány: szerda reggel Maia Pandzsikidze külügyminiszter is benyújtotta lemondását, miután a miniszterelnök előző nap leváltotta a védelmi minisztert, aki nehezményezte, hogy tárcájánál korrupció gyanújával őrizetbe vettek több tisztségviselőt.

MTI Világ

Fotó: Európa két legfiatalabb külügyminisztere találkozott, és az egyikük Szijjártó volt

Európa két legfiatalabb külügyminisztere találkozott szerdán Szijjártó Péter és az osztrák Sebastian Kurz személyében. Kurz azt mondta, fiatal kora ellenére nagyon tapasztalt politikust üdvözöl magyar kollégájában. Szijjártó pedig azt mondta, régi és személyes a kapcsolata osztrák kollégájával, részben azért, mert mindketten az ifjúpolitikából kerültek át a nagypolitikai terepre.

MTI Világ

Izrael dühös a svédekre, mivel azok elismerik a palesztin államot

Behívatták az izraeli külügyminisztériumba hétfőre Svédország tel-avivi nagykövetét, mert az új svéd miniszterelnök a minap kabinetje és programja ismertetése alkalmával közölte: hazája arra készül, hogy az Európai Unió "régi" tagjai közül elsőként elismerje a palesztin államot - jelentette az Ynet című izraeli hírportál.

MTI Itthon

Navracsics: folytatom Martonyi munkáját

Navracsics Tibor szerint a magyar külpolitikát továbbra is a konszenzuson alapuló hármas prioritás határozza meg: az európai integráció, a közép-európai regionális együttműködés és a határokon túli magyar kisebbségek érdekeinek védelme és képviselete.

MTI Világ

Lavrov a grúziaihoz hasonló bevonulással fenyegeti Ukrajnát

Az orosz külügyminiszter a grúziai bevonulásra utalva úgy fogalmazott: "ha az oroszok érdekeit közvetlen támadás éri, ahogy az Dél-Oszétiában is történt, nem látok semmilyen más megoldást, mint a nemzetközi joggal összhangban reagálni arra".

MTI Világ

Martonyi a CNN-nek: nem sokáig nevetnek már az EU-szankciókon Putyinék

Az Európai Unió egységes lesz az Oroszország elleni esetleges súlyosabb szankciók betartásában, mert tagországai nagyon függnek egymástól – ezt mondta Martonyi János külügyminiszter a CNN-nek adott nyilatkozatában, amelyet az amerikai hírtévé szerdán tett fel a honlapjára.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gázolajként adott el vizet egy négyfős banda

Gázolajként adott el vizet egy négyfős banda

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó

Time: A járványban Amerika a korlátlan tehetetlenségek hazája

Time: A járványban Amerika a korlátlan tehetetlenségek hazája

Végleg betiltották a TikTokot Indiában, veszélyesnek tartja az appot a kormány

Végleg betiltották a TikTokot Indiában, veszélyesnek tartja az appot a kormány

Megcsinálták az emberként sakkozó mesterséges intelligenciát, ön is kipróbálhatja

Megcsinálták az emberként sakkozó mesterséges intelligenciát, ön is kipróbálhatja

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Milliós nézettséget hozott egy túlságosan is ragaszkodó panda videója

Milliós nézettséget hozott egy túlságosan is ragaszkodó panda videója

A címlapról ajánljuk