Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#leves

Tóth Sándor Gasztro

Közbiztonsági májleves - recept

Ki hinné, hogy az általában inkább csattanós nyaklevesekről, s az ennél keményebb fogásokról szóló rendőrségi sajtóban régóta helye van a kulináriának. Így volt ez a legelsőnek megjelent rendőrlapban, s hellyel-közzel azóta is.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes görögdinnyés nyári fogások – recept

A görögdinnye szezononként legalább kétszer keveredik gyanúba. Az elején és a végén. Először azért, mert lehet, hogy tényleg görög, aztán meg azért, mert egy bizonyos Lőrincnek engedi, hogy garázdálkodjon. Most azonban fussunk a legközelebbi árushoz, tapogassuk, kongassuk, vegyük, együk.

-gy- Gasztro

A végére járunk a maradéknak - recept

Éppen csak letudtuk a húsvétot, és mindjárt a nyakunkon egy újabb négynapos mega hétvége. Virítani kellene bevásárlólistát, menütervezést, a hűtőben viszont dermedezik némi ünnepi maradék. Járjunk a végére, mielőtt ismét teletömjük a frigót.

hvg.hu Gasztro

A tökéletes maceszgombóc titkai

Nem kell ahhoz ünnepet jelölnie a naptárnak, hogy egy tányér tartalmas, jó leves az asztalra kerüljön. S mi tagadás, a zöldségek és húsok mellett szeretjük, ha van miben még megállnia a kanálnak. A levesbetétek egyik legkedveltebbje a vendéglőkben a maceszgombóc, odahaza viszont sokan félnek elkészíteni.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Mire jó a szárzeller? - recept

Az angol zeller, szárzeller, rúdzeller, halványított, avagy halvány zeller arra a legjobb, hogy szinte nincs is. Legalábbis, ami a kalóriatartalmát illeti. Így a tavaszi diéták szezonjában már ez is elég lenne ahhoz, hogy a konyhapultra pakoljuk.

M.L. - Gy.Zs. Gasztro

Kedvcsináló hústalan napokhoz: szegényleves úriasan - recept

Még nagyon közeliek a sokízű töltekezések napjai, ráadásul ünnepi hétvége jön, a kettő között viszont kicsit rá kellene hangolódni, ha nem is a böjtre, legalább egy kis tavaszi könnyítős, megújítós kúrára. Az ízekről világért sem mondanánk le. Íme egy kis csavar: krumpli és a garnélarák.

Haulitus Anikó Gasztro

Mire jó a száraz kenyér, szikkadt kifli? – recept

Kenyérből és péksüteményből jellemzően vagy túl sok van otthon, vagy túl kevés. A ma még magát melegen kellető, illatos kifli, a friss, puha kenyér, a ropogós zsömle másnap, harmadnap nyomasztó tárgyi emlékké válik a kenyértartóban. De mi legyen a sorsuk? Ne dobjuk ki, egy kis kreativitással életre kelthetjük.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes téli fogások: narancs a konyhában – recept

Hol vannak már azok az idők, amikor egy zacskó banánért, narancsért kilométeres sorok kanyarogtak a boltok előtt, megszoktuk, hogy egész évben kaphatóak a déli gyümölcsök. A narancsot akár vödörszám is vehetjük a szupermarketekben, és még a pénztárcánk se nagyon bánja. Úgyhogy nyugodtan vigyük csak be a konyhába, és főzzünk vele.

Gy.Zs. Gasztro

Egy tál lencse - recept

Ízes hiedelmeink egyike, hogy az új esztendő első napján mindenképpen lencsét kell ennünk, ha nem akarunk egész évben üres zsebbel tengődni. A szerencsehozó, pénzcsináló lencse nem volt azonban mindig ilyen jó hírű.

hvg.hu Gasztro

Veresegyházi hagyományőrzés herőkével

A Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt 12. alkalommal rendezte meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület a Budapesti Gazdasági Főiskola védnökségével.

Marton Levente Élet+Stílus

Tökéletes frankfurti leves legenda nélkül - recept

Az egyszerű összefüggések nem mindig nyilvánvalóak. Frankfurtban járva hamar kiderülhet, hogy megboldogult menzás ifjúságunk kedvencének semmi köze névadójához. Frankfurtban mint sem tudnak a mi frankfurti levesünkről. Ettől még nagyon jó gyomorvígasz hideg napokon.

Tóth Sándor Gasztro

Forró nyomon a pandúrgulyástól a pöcsmácsikig - recept

Ez aztán a kuriózum: Bűnmegelőzési receptúra rendőrségi körítéssel. Brosúrába szedett, száraz kioktatás helyett új formában, helyi receptekkel és borvidékek ajánlásával adnak közre hasznos tudnivalókat a Veszprém megyei zsaruk, akik főzni is szeretnek.

MTI Világ

Befellegezhet a cápauszony-levesnek

Csaknem 30 százalékkal visszaesett a cápauszony importja Hongkongban azóta, hogy kampánnyal győzködik a légi- és hajótársaságokat: ne szállítsák ezt a terméket.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes gyors, hűsítő levesek – recept

A sok forró nyári nap után hiába esik a hőmérő higanyszála akár tíz fokot is, az még nekünk nem elég. Nemcsak a nehezebb fogásokat nem kívánjuk, de ha csak lehet, kímélni szeretnénk magunkat attól is, hogy órákat álljunk a meleg tűzhely mellett. A hideg levesek igazi megoldást és felfrissülést kínálnak, pillanatok alatt elkészülnek, és a jól összeválogatott friss gyümölcsökből, zöldségekből igazi ízorgiában tobzódhatunk.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Bordatino Pisano - egy kis kedvcsináló Pisához

Az olasz konyhát nem kell bemutatnunk, mindenkinek van valami fogalma róla. Ha azonban kicsit közelebb megyünk az egyes tartományokhoz, sok idehaza ismeretlen fogást találunk. A toszkán konyha is számos izgalmas étket rejt, ilyen például a pisaiak sűrű zöldséglevese, a Bordatino Pisano is.

Gy. Zs. Gasztro

Tökéletes tavaszi levesek spárgából

Hogy a spárga milyen tökéletes teremtménye a természetnek, azt minden évben áprilistól júniusig újra s újra elmondjuk, megírjuk. Nem mintha az év többi részében odaadásunk csökkenne, de ezekben a hónapokban van a szezonja. Most is már ott ágaskodnak az ingerlő fehér-zöld spárgasípok a zöldséges standokon.

Gy.Zs. Gasztro

Tökéletes almás étkek vasárnapra

Lassan legyűrjük ezt a márciust és reménykedünk, hogy a nyuszi nemcsak hímes tojást, de némi meleget is hoz. Az utolsó vasárnapnak gyürkőzünk neki, ami elválaszt a sonkás táltól. Ha idáig nem, akkor legalább most jusson eszünkbe, ennek a hónapnak szép, másik neve is van: böjtmás hava.

hvg.hu Gasztro

Edd az utcán!

Ha már megszoktuk, hogy a pesti Kálvin tér környékén dobozos levest szürcsölve várnak a villamosra a népek, akkor ne csodálkozzunk, hogy feltűnnek majd a jártukban-keltűkben gőzölgő tésztákat villázók is.

MTI / hvg.hu Gasztro

Százéves levessel hódít a vietnámi konyha

Hanoiban, Vietnám fővárosában a legjobb levesre, a phóra olyan ütött-kopott éttermekben és utcai büfékben lehet rátalálni, ahol a személyzet udvariatlan, a sor végeláthatatlan, a kényelem pedig spártai. A levest viszont a világ legjobb fogásai között emlegetik.

1 2 3
Bekapcsolt valamit a Szerencsejáték Zrt., és ennek most sokan örülhetnek

Bekapcsolt valamit a Szerencsejáték Zrt., és ennek most sokan örülhetnek

Több tucat halálos áldozata volt egy guineai focimeccsen kitört tömegverekedésnek

Több tucat halálos áldozata volt egy guineai focimeccsen kitört tömegverekedésnek

Ez történt: Kivették a traffipaxok jelzését a Google Térképből

Ez történt: Kivették a traffipaxok jelzését a Google Térképből

Bukhat a szupervékony iPhone 17?

Bukhat a szupervékony iPhone 17?

Szakértők: a német autóiparnak termelékenyebbé kell válnia

Szakértők: a német autóiparnak termelékenyebbé kell válnia

„Az egész testemet öt dollárért árulta az Onlyfans, kevesebbért, mint egy gyorséttermi menü"

„Az egész testemet öt dollárért árulta az Onlyfans, kevesebbért, mint egy gyorséttermi menü"

Bukhat a szupervékony iPhone 17?

Bukhat a szupervékony iPhone 17?

Öt napja csak pornót posztolnak a Jászapáti Római Katolikus Plébánia Facebook-oldalára

Öt napja csak pornót posztolnak a Jászapáti Római Katolikus Plébánia Facebook-oldalára

Ha ilyen Samsung tévéje van, ingyen kap rá egy nagyon látványos funkciót

Ha ilyen Samsung tévéje van, ingyen kap rá egy nagyon látványos funkciót

A címlapról ajánljuk