MTI Világ

Újra kiutasítással fenyegették meg a bukaresti követet

Titus Corlatean román külügyminiszter a bukaresti magyar nagykövet kiutasítását helyezte kilátásba arra az esetre, ha Füzes Oszkár ismét etnikai alapú autonómiáról, Románia nemzetállamként való alkotmányos önmeghatározásának módosításáról beszél a nyilvánosság előtt - derült ki szerdán a Rador hírügynökség jelentéséből, amely a román diplomácia vezetőjének egy tévéinterjúját idézte.

MTI Világ

Tévedésből tűzhetik ki a székely zászlót Bukarestben?

Felváltva függesztenék ki a 41 romániai megye zászlóit a bukaresti parlament épületén, Románia és az Európai Unió lobogójának társaságában - közölte kedden Viorel Hrebenciuc, a házbizottság alelnöke. Seres Dénes háznagy azt mondta, nem hiszi, hogy a házbizottság tagjai tisztában voltak azzal, hogy így - Hargita megye jelképeként - a vitatott székely zászló is kikerülhet a román parlamentre.

MTI Világ

Kövérék akcióját hideg fejjel fogadta a bukaresti parlament

A román képviselőház nem kíván reagálni arra, hogy a magyar Országházra kitűztek egy olyan zászlót, amely nem a román jelképrendszer része. Ez az illető országra tartozik - közölte Valeriu Zgonea házelnök a házbizottság hétfői ülése után.

MTI Világ

Románia: a székely zászló elfogadhatatlan

Budapest a romániai magyarokat próbálja manipulálni a kettős állampolgárok szavazatának megszerzése reményében - jelentette ki szombaton Titus Corlatean román külügyminiszter, aki egy tévéműsorban beszélt a székely zászló ügyében kirobbant magyar-román vitáról.

MTI Itthon

Provokációnak tartja Bukarest a székely zászló kitűzését

Sajnálkozását fejezte ki pénteken a román külügyminisztérium amiatt, hogy a magyar hatóságok továbbra is olyan jelképes gesztusokat tesznek, amelyek provokálják a román közvéleményt - közölte a bukaresti tárca. A minisztérium közleménye azután jelent meg, hogy a budapesti Parlament épületére is kitűzték a székely zászlót.

MTI Világ

Tüntettek a bukaresti magyar nagykövetségnél

Az Új Jobboldal nevű, szélsőjobboldali szervezet mintegy harminc szimpatizánsa tüntetett hétfőn délben Magyarország bukaresti nagykövetsége előtt a székely zászló használata ellen tiltakozva.

MTI Itthon

Székely zászlós offenzívát indít a KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által delegált polgármesterek is elhelyezik településeiken a székely lobogót az elkövetkező napokban - mondta Pálffy István, a kisebbik kormánypárt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Kitűzték a székely zászlót Békésben is

A Békés Megyei Önkormányzat - szolidaritást vállalva romániai testvérmegyéivel, Hargita és Kovászna megyével - kitűzte a székely zászlót, és erre buzdítja a békési településeket is - közölte a Békés megyei közgyűlés fideszes elnöke csütörtökön.

MTI Világ

Román-magyar vita: a kormánynak ki kellene kérnie az RMDSZ véleményét

Nincs szükség felesleges feszültségkeltésre a kisebbségi jelképek használatának akadályozása ügyében - hangsúlyozta Borbély László, a bukaresti képviselőház külügyi bizottságának elnöke, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikai alelnöke csütörtökön.

MTI Világ

Basescu még nem szól bele a román-magyar vitába

Traian Basescu román államfő elhárította csütörtökön az állásfoglalást a székely zászló kifüggesztése kapcsán folytatott vitáról, leszögezte, hogy csak akkor fog megszólalni, ha esetleg a magyar államfőnek lesz "nem megfelelő" állásfoglalása a kérdésben.

MTI / hvg.hu Világ

Martonyi: a kormány álláspontja, amin kiakadtak a románok

Martonyi János szerint Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet semmi olyat nem mondott a székelyföldi autonómia kérdéséről, ami ne lenne azonos a kormány álláspontjával. A miniszter délután fél háromkor telefonon tárgyal román kollégájával, Titus Corlateannal.

MTI Világ

Kiborult a román külügy, kiutasítanák a magyar nagykövetet

Titus Corlatean román külügyminiszter a diplomáciai szokásjog megsértésével vádolta meg szerdán Füzes Oszkárt, Magyarország bukaresti nagykövetét, és kilátásba helyezte kiutasítását, amennyiben a nagykövet nem tér vissza "megbízatása keretei közé".

hvg.hu/MTI Itthon

Szőcs Géza apja saját fiáról is jelentett

Közleményben írt édesapja egykori romániai titkosszolgálati tevékenységéről Szőcs Géza volt kulturális államtitkár, amiből többek között az is kiderül, hogy apja magáról Szőcsről is jelentett.

MTI Kult

Új helyre költözhet a Félsziget

Kolozsvárra költözhet 2013-ban az erdélyi Félsziget fesztivál, amelyet 2003 óta Marosvásárhely határában, a Maros parton szerveznek meg.

MTI Világ

Nem adta le a román tévé a magyar néppárt egyik hirdetését

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint a román köztelevízió (TVR) területi stúdiói nem hajlandók műsorra tűzni a párt román nyelvű választási hirdetését, amely autonóm régiókat és föderációs államberendezkedést sürget Romániában.

MTI Világ

Tüntetőket toboroz Tőkés

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke hétfőn felhívást intézett az erdélyi magyarokhoz, arra bíztatván őket, hogy szeptember elsején vegyenek részt a Sepsiszentgyörgyön tartandó békés demonstráción.

1 2 3 4 5 6
Müller Cecília: Ha minden szabályt betartunk, az ünnepeket a családhoz közelebb tölthetjük el

Müller Cecília: Ha minden szabályt betartunk, az ünnepeket a családhoz közelebb tölthetjük el

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Róth Elza: Demeter Szilárd és a radikális nihilizmus remekműve

Róth Elza: Demeter Szilárd és a radikális nihilizmus remekműve

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja

Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja

Négy autó karambolozott az M3-ason

Négy autó karambolozott az M3-ason

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával