# sörüzem

Varga Szabolcs Gazdaság

Sörgyári praktikák: az olcsóbb sörök plusz enzimekkel készülnek

A magyar sörgyárakban is ipari enzimeket használnak a főzéshez, amit azonban a szakma nem tart aggályosnak, sőt, a fogyasztói igényekkel magyarázzák. Nagyobb baj, hogy a magyar sörökön általában nincs feltüntetve a szárazanyagtartalom, amiből következtetni lehetne a sör minőségére. Sokszor a prémium sörnek hitt sörökről is kiderül, hogy például kukoricadara az alapanyaga, az importsörökről pedig, hogy nálunk más recept alapján készül, mert úgy olcsóbb. Bár a gyártók szerint a kukoricasör nem ördőgtől való, tény: a minőségről idehaza a fogyasztó csak az ár alapján tud tájékozódni.

Kiheverte a magyar ipar a válság első hullámát

Kiheverte a magyar ipar a válság első hullámát

Vannak építőipari szakemberek, akik 2021-re már nem is tudnak munkát vállalni

Vannak építőipari szakemberek, akik 2021-re már nem is tudnak munkát vállalni

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Már harmincan akarják kizárni Deutsch Tamást az Európai Néppártból

Már harmincan akarják kizárni Deutsch Tamást az Európai Néppártból

Nagy változás a Google Térképnél: már sima mobillal is készíthetők utcaképek

Nagy változás a Google Térképnél: már sima mobillal is készíthetők utcaképek

Demeter Szilárd ellen tiltakoztak a Petőfi Irodalmi Múzeum előtt

Demeter Szilárd ellen tiltakoztak a Petőfi Irodalmi Múzeum előtt

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával