MTI Világ

Hogyan szeressük meg a szmogot?

A napokban több kínai médium is igyekezett az ország felét december óta fojtogató szmog jó oldalát láttatni, de a lakosság ezt nem fogadta pozitívan.

MTI Tech

Szuperszámítógéppel harcolna a szmog ellen Kína

Szuperszámítógépen kifejlesztett program használatával keresik majd a szmog okait és jelzik az egészséget károsító napok eljövetelét Kínában. Ezt egy minden korábbinál pontosabb számítógépes modell teszi majd lehetővé, amelynek kifejlesztése a következő három-öt évben biztosan befejeződik.

hvg.hu/MTI Nagyítás

Fotók: Shanghaiban alig látni a szmogtól

Shanghai belvárosi látképe december 5-én. Napok óta sűrű, az egészségre káros szmogtól szenved Kína keleti része, emiatt egyes nagyvárosokban bezártak iskolák, az autóforgalmat pedig korlátozzák. A helyzet a következő napokban sem sokat javul majd.

MTI Világ

Kelet-Kína ki sem lát ki a szmogból

Napok óta sűrű, az egészségre káros szmogtól szenved Kína keleti része, emiatt egyes nagyvárosokban bezártak iskolák, s a forgalmat is korlátozzák. A helyzet a következő napokban sem sokat javul majd.

hvg.hu Gazdaság

Az épület, ami szmogot eszik

Mexikóvárosban van egy olyan kórház, amelynek különleges bevonata naponta mintegy 1000 gépjármű károsanyag-kibocsátását semlegesíti.

hvg.hu Időjárás

Gond van a levegővel Budapesten, több városban is

Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán igen magas a levegő szennyezettsége, Miskolcon nem csak az egészségügyi, hanem a szmogriadó riasztási fokozatát is meghaladta tegnap a szálló por koncentrációja – közölte a legszennyezes.hu. Budapesten is több mérőállomáson mértek magas koncentrációt.

MTI Időjárás

Közel a szmogriadó Budapesten - szerdán már korlátozhatják a közlekedést

A szálló por mennyisége Budapesten holnapra meghaladhatja a riasztási fokozatot: ekkor a légszennyezettség már rövid idő alatt is veszélyt jelent az emberi egészségre, és azonnali intézkedéseket kell tenni. Ha kedden elrendelik a riasztást, szerdától a forgalmat is korlátozzák, ami azt jelenti, hogy a piros és fekete matricás autók nem közlekedhetnek - mondta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

MTI Plázs

Budapesten se vegyen ma mély levegőt

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt a fővárosban és északkeleten egészségtelennek minősítette a levegőt az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) hétfőn.

MTI Világ

Súlyos a helyzet Sanghajban

Kínai mérések szerint is "súlyosan szennyezett" Sanghaj levegője pénteken – a fűtési szezon indulásával a következő hetekben Észak-Kínába is visszatér majd a köd.

MTI Autó

Nagyon nagy a gond Kínában a szmog miatt

A kínai főváros önkormányzata úgy döntött csütörtökön, hogy 2014-től 37,5 százalékkal csökkenti a forgalomba helyezhető autók számát. A kínai kormányzat pedig körlevélben tudatta, hogy a legsúlyosabb szmoghelyzetben felfüggesztik a tanítást, a munkahelyeken pedig rugalmasan kezelik majd a munkaidőt.

MTI Világ

Szmogtól fuldoklik Észak-Kína

Kína északi régióját, így a fővárost is újra sűrű szmog fojtogatja, és a következő három napban sem lesz jobb a helyzet – közölte az országos meteorológiai központ hétfőn. A hatóságok a négyes fokozatú veszélyességi skálán a harmadik szintű figyelmeztetést tartják érvényben.

MTI Nagyítás

Fotók: ismét hatalmas a szmog Kínában

Az erős szmog miatt iskolákat zártak be, autópályákat zártak le és légi járatok indulását törölték az északkelet-kínai Harpin városban. A hatóságok a három északkeleti tartományban vörös riasztást adtak ki.

MTI Autó

Színes riasztásokkal próbálkoznak Pekingben

A kínai főváros rendkívüli intézkedések bevezetését tervezi a Pekinget fojtogató szmog csökkentésére, a legszennyezettebb napokon páros és páratlan rendszámok alapján megfelezve az utakon közlekedő magángépkocsik számát - jelentette az állami média csütörtökön.

MTI Világ

Peking ismét szmogba borult

Fojtó, szemfájdító, köhögésre ingerlő sűrű szmog borította be ismét Pekinget és környékét vasárnap. A kínai főváros 35 mérőállomásának 70 százaléka a hatos fokozatú skálán a legmagasabb szennyezettséget mérte.

MTI Világ

Egyre durvább a szmoghelyzet Kínában

Kína nagyvárosait szmog borítja, a településeken a nap felében egészségtelen a levegő, negyedében súlyosan szennyezett, a legrosszabb Pekingben és a környékén a helyzet - erre a következtetésre jutottak 74 város első féléves adatait elemezve a kínai környezetvédelmi minisztériumban.

MTI Plázs

Autizmust okozhat a légszennyezettség

A gyermeküket erősen szennyezett környezetben váró nők kétszer olyan gyakran szülhetnek autista gyermeket, mint a tisztább vidéken élő terhesek - mutatta ki egy amerikai tanulmány.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Így pusztítja az ipar Kínát – Nagyítás-fotógaléria

2013 januárjában nem csak Pekingben volt fullasztó a szmog, az ország további 1,3 millió négyzetkilométernyi területén szenvedett tőle a lakosság. A hatóságok tanácsát követve az emberek inkább bezárkóztak otthonaikba, ablakaikat pedig zárva tartották: a Kínai Amerikai Nagykövetség által kiadott szennyezettségi adatok szerint ugyanis a szálló por koncentrációja az 500-as skálán 728 pontot ért el. A közlekedésért felelős szervek határozata szerint a nagyon rossz minősítésű levegő miatt az autók közel harminc százalékát nem engedték forgalomba, a szabályszegőket pedig súlyos büntetéssel jutalmazták. Hupej tartományban egy autópályát lezártak, csak Pekingben több mint ötven repülőgépjáratot töröltek, Kína érintett területein pedig közel ötszáz gép nem szállhatott fel. A miniszterelnök ígérete szerint a károsanyagok kibocsátásának csökkentésével, valamint az ipari termelés gyorsabb átalakításával próbálnak majd javítani a helyzeten. Képes összefoglalónk a három hónapja ismét felbukkanó, de már korábban is problémákat okozó légszennyezésről.

1
7 8 9 10 11
16
iPhone 12 mini – így hívják állítólag az Apple idei egyik új mobilját

iPhone 12 mini – így hívják állítólag az Apple idei egyik új mobilját

Így tudhatja meg, mennyit ér a cége

Így tudhatja meg, mennyit ér a cége

A buszsofőrök tehetetlenek a maszkot nem viselőkkel szemben, a boltosok megkönnyebbültek

A buszsofőrök tehetetlenek a maszkot nem viselőkkel szemben, a boltosok megkönnyebbültek

A Vasfüggöny utolsó áldozata éjfekete Trabanttal érkezett Magyarországra

A Vasfüggöny utolsó áldozata éjfekete Trabanttal érkezett Magyarországra

A kormánypártok már csak nevettek az ellenzék harmadik ingyentesztet követelő kérdésen

A kormánypártok már csak nevettek az ellenzék harmadik ingyentesztet követelő kérdésen

Csökkent volna a társadalmi egyenlőtlenség, de közbeszólt a kormány

Csökkent volna a társadalmi egyenlőtlenség, de közbeszólt a kormány

Megütötte az utas a kalauzt, mert rászólt, hogy vegyen fel maszkot

Megütötte az utas a kalauzt, mert rászólt, hogy vegyen fel maszkot

A YouTube letiltotta a videók kisablakos megtekintését az iPhone-okon

A YouTube letiltotta a videók kisablakos megtekintését az iPhone-okon

A címlapról ajánljuk