Romániába is betört az élelmiszerbotrány
Románia is vizsgálja a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét
Románia is vizsgálja a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét
Két kiugrott újságíró meg egy mérnök saját étkezési korlátaira alapozva indított nem mindennapi kekszgyártó vállalkozást. A nem csak érzékenységgel küzdők számára készült gasztroszociális „fast food” alig több mint két év alatt az európai piacok után Ázsiában is bemutatkozott.
Az élelmiszerboltok lehetnek az online kereskedelem legújabb áldozatai, miután egyes várakozások szerint egyre többen fognak online hozzájutni a napi betevőhöz, így a tönk szélére juttatva számos kisboltot.
Országosan hiányszakma lett a kiskereskedelemben a hentes, a pék vagy a cukrász és pénztáros is.
Idén még nem szabadultak el a csokinyusziárak, a következő húsvétkor azonban már lehet, hogy sokan kevesebbet vagy kisebbeket tudnak csak vásárolni. Az elmúlt két évben ugyanis másfélszeresére ugrott a kakaó ára és ez előbb-utóbb begyűrűzik a feldolgozott termékek áraiba is.
Nemcsak a cigi, a tejföl, a liszt most már a kávé is egyre rosszabb üzlet, amennyiben az eddig megszokott negyedkilós csomag már csak 225 grammot nyom.
El kell távolítani a szlovák élelmiszerboltokból azokat a táblákat, amelyek azt jelzik, hogy egy-egy üzlet milyen arányban forgalmaz szlovák élelmiszereket, mert az unió szerint a rendelkezés diszkriminatív más uniós tagországok termékeivel szemben.