Romániába is betört az élelmiszerbotrány
Románia is vizsgálja a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét
Románia is vizsgálja a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét
Két kiugrott újságíró meg egy mérnök saját étkezési korlátaira alapozva indított nem mindennapi kekszgyártó vállalkozást. A nem csak érzékenységgel küzdők számára készült gasztroszociális „fast food” alig több mint két év alatt az európai piacok után Ázsiában is bemutatkozott.
Országosan hiányszakma lett a kiskereskedelemben a hentes, a pék vagy a cukrász és pénztáros is.
Idén még nem szabadultak el a csokinyusziárak, a következő húsvétkor azonban már lehet, hogy sokan kevesebbet vagy kisebbeket tudnak csak vásárolni. Az elmúlt két évben ugyanis másfélszeresére ugrott a kakaó ára és ez előbb-utóbb begyűrűzik a feldolgozott termékek áraiba is.