szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

„Franciaország, tudom, ott van a La Manche és a Földközi-tenger között.” - gondoljuk sokan.

„Franciaország, tudom, ott van a La Manche és a Földközi-tenger között.” - gondoljuk sokan. Pedig a gallok otthona, bár az anyaország sem elhanyagolható változatossággal büszkélkedhet, ennél jóval messzebbre nyújtózkodik tengerentúli területeinek segítségével. Összesen 11 ilyen területről beszélhetünk, ha nem számoljuk az Indiai-óceán és Clipperton néhány elszórt szigetét.

Az Atlanti-óceánon és környékén a Guadeloupe szigetek, Saint-Barthelemy, Saint-Martin és Martinique szigete, Francia Guyana, végül pedig északon Saint-Pierre és Miquelon tartozik a gall államhoz. Az Indiai-óceánon Réunion varázslatos szigete, amelynek természeti szépségeiről már korábban beszámoltunk és Mayotte várja az utazókat, míg a Csendes-óceánon Új-Kaledónia egyedülálló lagúnája, Tahiti és szigetei, illetve Wallis és Futuna felett leng francia zászló.

A földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően, ezen a területek nagy részén kellemes trópusi és egyenlítői a klíma, amely különösen télen jelent komoly vonzerőt a téli depresszióban vergődő Európa lakóinak. A francia környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak köszönhetően a természeti és épített környezet állapota általában jelentősen meghaladja a szomszédos országok lehetőségeit, ahogy a közbiztonság is jóval közelebb áll ahhoz, amit itthon megszoktunk. Az Air France saját járatai megfelelő közlekedési kapcsolatot biztosítanak, az általános fogyasztási kínálat is ismerős lehet, ráadásul a legtöbb helyen az euró a hivatalos fizetési eszköz, úgyhogy még az átváltással sem kell bajlódnunk. Persze azért az időeltolódást nem lehet megúszni.

Európához legközelebb a francia Antillák található, ahol Guadeloupe, Martinique, Saint-Martin és Saint-Barthelemy, becézve Saint-Bart, Párizstól már 10 órányi repüléssel elérhető (Guadeloupe-ról hamarosan egy interjúval helyszíni beszámolót is adunk). A környéken rendkívül népszerű a vitorlásbérlés, több magyar cég is szervez a régióba túrákat, de ha valamelyik szigeten maradunk, akkor sem kell unatkoznunk. A guadeloupe-i nemzeti park például működő vulkánjával meglehetősen érdekes látnivalónak ígérkezik, de mintha csak versenyben lennének, Martinique sem maradhat el, a nemzeti park és működő vulkán itt is kötelező elem.

Francia Guyanában a múzeummá alakított régi börtöntelep mellett egy esőerdő és egy űrkutatási központ jelenti a meglehetősen eklektikus választékot, kis szerencsével még egy rakéta kilövésének is szemtanúja lehet az oda látogató.

A Madagaszkár szomszédságában, az Indiai-óceánon elhelyezkedő Réunion szigetének korábban egy teljes cikket szenteltünk, az aránylag kicsi területre a kötelező vulkánokból kettő is jutott, az egyik ugyan már nem működik, de az arrafelé lakók ezt biztosan nem annyira bánják. Réunion elsősorban a természeti kincsek iránt érdeklődő utazók számára ajánlható, különleges flórájának és faunájának felfedezéséhez egy hét is kevés a beszámolók szerint.

A Csendes-óceán talán leghíresebb, szinte már szimbólummá vált szigete Tahiti, amelyről szintén hosszasan és részletesen áradoztunk már korábban. A Francia Polinéziaként is emlegetett szigetcsoport rendkívül népszerű nászút és esküvői helyszínként, kiváló búvárkodáshoz és persze fürdéshez, kikapcsolódáshoz is. Az egyes szigetek között az Air Tahiti járataival lehet közlekedni és mivel annyi a látnivaló és tőlünk olyan messze van, érdemes akár több hetet is rászánni.

Bár Új-Kaledóniát talán kevesebben ismerik, érdemes megjegyezni a nevét. Terveink szerint hamarosan bemutatjuk részletesen is a terület lehetőségeit, hiszen egészen különleges úti célról van szó. 2008. július 8-án az Új-Kaledónia területén található lagúna, amely egyébként a világ legnagyobbja, az ott található korallzátonnyal és mangrove mocsárerdővel együtt felkerült az UNESCO világörökség listájára is, ezért még az eddiginél is fokozottabb védelmet élveznek. A természetközeli nyaralások rajongói tehát ideális helyszínre találnak Új-Kaledóniában, de aki csak csodálatos strandokra vágyik, az is megtalálja a számítását.

-KM- 

Ismerje meg ezeknek az egzotikus tájaknak a kincseit és tegye feledhetetlenné nyaralását, melyhez a szállást most akár meg is nyerheti... Tudjon meg többet a Francia tengerentúli területekről és a nyereményjátékról!

Egyéb hasznos tudnivalót, nyereményjátékot, programot és receptet talál a Francia Idegenforgalmi Hivatal honlapján: http://hu.franceguide.com

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
travelline.hu Plázs

A legjobb francia síterepek

Bár Franciaország nem a legközelebbi sírégió, érdemes megfontolni, hogy esetleg hosszabb utazásra vállalkozunk kedvenc...

Négy autó ütközött össze az M7-es bevezetőjénél

Négy autó ütközött össze az M7-es bevezetőjénél

20 órán át haldoklott az út mellett az elgázolt medve, leváltják a hargitai prefektust

20 órán át haldoklott az út mellett az elgázolt medve, leváltják a hargitai prefektust

Szükséghelyzetet hirdettek Szamoán a kanyarójárvány miatt

Szükséghelyzetet hirdettek Szamoán a kanyarójárvány miatt

PR-katasztrófa volt a szakemberek szerint András herceg interjúja

PR-katasztrófa volt a szakemberek szerint András herceg interjúja

Így kezdődnek a hatoslottó számai: 3, 4, 5

Így kezdődnek a hatoslottó számai: 3, 4, 5

Tűzparancsot kaphatnak a rendőrök Hongkongban

Tűzparancsot kaphatnak a rendőrök Hongkongban