szerző:
hvg.hu

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg esküvői fotóját öt nap alatt majdnem másfél millióan lájkolták. Jó reklám a közösségi oldalnak, és persze a fotósnak, akit már az egész világ ismer.

Az irigyelt Facebook-guru, Mark Zuckerberg, aki május 18-án nagyot kaszált a tőzsdén - New York-ban 23,4 milliárd dollárért 582 millió Facebook-részvényt vettek -, egy nappal később a legismertebb közösségi oldalon is robbantott, amikor frissítette idővonalát, és közzétette friss esküvői fotóját. A váratlan szenzáció - a titkos frigy - híre villámgyorsan terjedt: a képet, amin Zuckerberg és Priscilla Chan férjként és feleségként látható, öt nap alatt közel másfél millió felhasználó lájkolta.

Mr. és Mrs. Zuckerberg
©

A beállított fotót Noah Kalina készítette, aki ugyan nem hivatásos esküvői fotós, de a YouTube-ra is feltöltött timelapse-videójával már hat éve felhívta magára a figyelmet. (A videó 2356 önarcképből áll, amit a fotós készített magáról 2000 januárjától 2006 júliusáig.)

Kalina egyébként egy közös barát esküvőjén találkozott a párral. „Ping-pongoztunk Zuckerberggel, igen jól játszik” - nyilatkozta a businessweek.com-nak a fotós, akit Priscilla Chan keresett meg telefonon egy nappal az esküvő előtt. Mint mondta, nem sejtett semmit, repülőre ült, és még néhány órával a ceremónia előtt is azt hitte, hogy Zuckerberg frissen diplomázott barátnőjének partiján fog fotózni. Kalina a lapnak azt is elmesélte, hogy az ominózus fotó közvetlenül a szertartás után készült, a szerkesztésre pedig mindössze 15 perce volt. „Utána végignéztem, hogyan frissítik az idővonalukat a Facebookon” - tette hozzá.

Zuckerberg biztosra ment: a 33 éves esküvői fotóst, Allyson Magdát is meghívta a lagziba. Természetesen ő sem lett beavatva. A 13 éve esküvői fotósként dolgozó Magda a Forbes magazinnak később elmondta: ahogy közelgett az időpont, egyre több gyanús apróságra figyelt fel, amelyek arra utaltak, hogy nem egy szokványos diplomaünneplő partira hívták meg. „Pár nappal korábban összeállt a kép. Szürreális volt” - nyilakozta a fotós, aki addig nem lehetett biztos a dolgában, amíg meg nem érkezett Zuckerbergék Palo Alto-i otthonába.

A titkos esküvő részletei még nem szivárogtak ki, a résztvevők ugyanis belegyeztek, hogy bizalmasan kezelik a történteket. Annyit viszont már megírtak a lapok, hogy az esküvői menüben volt sushi, amit két helyi étteremből hozattak, a desszertént pedig egérformájú csokoládét kínáltak - felidézve az első randi emlékét. A rubinnal díszített gyűrűt Zuckerberg tervezte, a menyasszonyi ruha - egy Claire Pettibone-modell - pedig „mindössze” 4700 dollárba, vagyis valamivel több, mint egymillió forintba került.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Világmárkák vonzásában: új birodalmak épülnek

Világmárkák vonzásában: új birodalmak épülnek

Szolnokra jön Peter Greenaway

Szolnokra jön Peter Greenaway

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

A kormány már tudja, hogyan seprűz ki százezer embert a közszférából

A kormány már tudja, hogyan seprűz ki százezer embert a közszférából

Miközben a rendőrség a Kutyapártnál keresi Baskyt, addig Lajosmizse fideszes polgármestere Basky András

Miközben a rendőrség a Kutyapártnál keresi Baskyt, addig Lajosmizse fideszes polgármestere Basky András

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek