szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jegyeladási rekord után máris felröppent: nem egy, hanem két Rolling Stones-koncert lesz a nyáron Londonban. Na ja, 65 ezer jegy kelt el 270 másodperc alatt. Egyelőre az biztos, hogy július 6-án lesz egy fellépés. A másik ráadásként is, bevételként is meglepetést okozhat.

A koncert a Hyde Parkban lesz, ahová a veterán együttes 44 év után tér vissza. A banda 1969 júliusában - két nappal az alapító tag Brian Jones halála után - ma már rocktörténeti eseményként számon tartott koncertet adott ugyanitt, akkor 250 ezres - sőt egyes becslések szerint félmilliós - közönség előtt, mégpedig ingyen.

Az idei fellépésre azonban 95 és 300 font (34 ezer és 110 ezer forint) közötti árakon hirdették meg a jegyeket, ám ez sem akadályozta meg a rajongókat abban, hogy az árusítás pénteki megkezdése után nem egészen öt perc alatt szétkapkodják az összes belépőt. Az AEG promóciós cég illetékes igazgatója, Rob Hallett elmondta London esti lapjának, az Evening Standardnek, hogy csak azért nem fogytak el négy és fél percnél is hamarabb a jegyek, mert időbe telt, mire a vásárlók beírták hitelkártyáik számát az online értékesítési portál megfelelő rubrikájába.

A Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit tömeglap értesülése szerint a példátlan érdeklődés hatására a szervezők beiktattak még egy koncertet, és a Rolling Stones egy héttel később, július 13-án is fellép a Hyde Parkban. A lap bennfentes forrásai szerint az azonban már valószínűtlen, hogy az együttes egy harmadik bulira is vállalkozna, még abban az esetben sem, ha a második koncert belépőiért is akkora lesz a roham, mint az elsőért.

Hallja-e Jagger a csilingelést?
©

Mindeközben kisebb botrány is kitört a rendezvény kapcsán, a legdrágább, 300 fontos jegyet megvásárlók ugyanis azzal vádolják a rendezőket, hogy félrevezették őket. A prémium árkategóriába tartozó belépők tulajdonosai ugyanis abban a hitben áldoztak ennyit a jegyek megvásárlására, hogy exkluzív hozzáférésük lesz a színpad előtti térséghez, ám a Rolling Stones egy twitter-üzenetében később az állt, hogy a 95 fontos jegyek tulajdonosainak is lehetőségük lesz a színpad közvetlen közelébe jutni. A prémium jegyek megvásárlói közül ezután sokan visszatérítést követeltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!