szerző:
hvg.hu

Új formaruhát kap a MÁV több ezer dolgozója, a mozdonyvezetők például farmerdzsekit és rövidnadrágot is - közölte a MÁV-Start, amely 210 milliót költött az új ruházatra.

Megkezdődött a farmerdzsekik, farmernadrágok és térdnadrágok kiosztása a MÁV-Start mozdonyvezetői számára – közölte a vasúttársaság. Azt írták, a kollekció része a vasúttársaság arculati változtatásainak, aminek részeként a vasutasok ruházata is megújul.

A farmerruhák anyaga 98 százalékban pamut és 2 százalékban elasztán, így a MÁV szerint rendkívül kényelmes viseletet jelentenek, sőt, sportosan elegánsak is. A térdnadrágoknak a kánikulában látják hasznát a mozdonyvezetők – tették hozzá.

©
©

A férfiak zakót és nadrágot, szövetmellényt, rövid és hosszú ujjú inget, a nők nadrágot, szoknyát, rövid és hosszú ujjú blúzt kapnak a munkakörüktől függően. Folyamatosan érkeznek az új vászonruházat darabjai, azaz a női, illetve férfi dzsekik, nadrágok, mellények és sapkák is, amelyek mellett természetesen a vörös, illetve kék tányérsapkák is megmaradnak viseletként.

Esőköpenyt és télikabátokat is osztanak a dolgozóknak, az előbbit már most, az utóbbit majd szeptembertől. Szintén elkezdték kiosztani a kendőket, nyakkendőket és pólókat is.

Az új darabokat elsősorban az utazóközönséggel közvetlen kapcsolatba kerülő jegyvizsgálók, pénztárosok és mozdonyvezetők, motorvonat-vezetők viselik, de a beszerzés érinti például a forgalmi szolgálattevő, váltókezelő, térfőnök, ügyeletes tiszt munkakörben dolgozó munkavállalókat is – tette hozzá a MÁV, amely szerint a munkavállalók elégedettek az új öltözékkel.

Ahogy áprilisban beszámoltunk róla, a MÁV Szolgáltató Központ Kft. farmerruhákra kiírt 210 millió forint értékű nyílt közbeszerzését a nyíregyházi Pro-Team Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. nyerte el, vagyis ők szállítják a vasutasoknak a továbbiakban a farmereket.

A cég megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat és honlapja szerint eddig a textiliparban csak rongyszőnyegekkel, ágyneműkkel és lakástextilekkel vettek részt, de referenciáik szerint korábban már szállítottak "seprűipari termékeket" a MÁV-nak.

A közbeszerzés leírása szerint az ajánlatkérők a formaruhák elkészítését 242 millió + áfáért vállalták, ebből 2600 férfi télikabát, 1200 férfi átmeneti kabát, 600 női télikabát és átmeneti kabát, 14 600 férfi esőköpeny és 3400 női esőköpeny jön ki, valamint 10 560 nyakkendő és 7000 kendő. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Így indul be egy földből kiásott régi Lada, Toyota és Audi – videó

Így indul be egy földből kiásott régi Lada, Toyota és Audi – videó

Ha ezt felteszi a gépére, könnyebben tanulhat meg bármilyen weboldalról bármit

Ha ezt felteszi a gépére, könnyebben tanulhat meg bármilyen weboldalról bármit

Börtönt kapott a párizsi terrortámadások „ál-áldozata”

Börtönt kapott a párizsi terrortámadások „ál-áldozata”

Megszólalt a Fundamenta vezére: visszautasítja a Fidesz vádjait

Megszólalt a Fundamenta vezére: visszautasítja a Fidesz vádjait

Egy diák volt a kercsi gyilkos

Egy diák volt a kercsi gyilkos

Beizzítja a rakétákat a Facebook, kíméletlenül törölni fogják a választással kapcsolatos kamubejegyzéseket

Beizzítja a rakétákat a Facebook, kíméletlenül törölni fogják a választással kapcsolatos kamubejegyzéseket