szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétezer adag ételt főz Orosz Gábor executive séf a Szigeten fellépő nemzetközi sztároknak.

„A backstage ételkínálatának összeállítása komoly kihívás, hiszen az egyszerű magyaros fogásoktól a kifinomult ételekig mindent kell tartalmazni a menünknek” – meséli Orosz Gábor, a KIOSK Executive Séfje, aki közel 100 fős csapatával karöltve állítja össze a Nagyszínpad-backstage ételkínálatát és szolgálja ki a fellépők igényeit idén már másodszor.
Minden évnek megvan a maga tematikája, idén a BBQ-ra helyezi a hangsúlyt a csapat – bükkfatüzeléses szmókerben készülnek majd a húsfalatok.

Orosz Gábor nemcsak séfként, megoldóemberként is funkcionál, ha a sztároknak különleges kéréseik vannak: „Az elmúlt években volt már példa arra is, hogy valaki ad hoc sushit rendelt, ezért felpattantam a robogómra és beugrottam a belvárosba, hogy beszerezzem. Eddig mindent megoldottunk, nem tudnak kifogni rajtunk. Természetesen nem szabad megrettenünk, akkor sem, ha olyan különleges kérésekkel találjuk szembe magunkat, mint a manuka méz, kecsketej vagy az organikus biomajonéz.
Ez utóbbit nagyon nehéz beszerezni, így magam készítem el bio alapanyagokból” – magyarázza a séf.
MTI / Máthé Zoltán

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!