szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BBC veterán műsorvezetője, Dame Jenni Murray műsorában legutóbb sokak számára megütközést kiváló javaslattal állt elő: fölvetette, hogy a közös iskolai pornófilm nézésnek sokkal több érelme lenne, mint az unalmas és elavult felvilágosító óráknak.

A híresen szókimondó Dame Jenni Murray szerint kezdeni kell valamit a mindent leuraló pornókultúrával, illetve azzal, hogy a gyerekek ma már egy kattintással pornográf tartalmakhoz juthatnak, amelyek szűretlenül hatalmas károkat okozhatnak. Arról nem is beszélve, hogy az iskolai szexedukáció általában hagy némi kívánnivalót maga után, főleg azért, mert nem tanítja meg a gyerekeknek kellő hatékonysággal, hogy a felelőtlenség a szexualitás terén milyen súlyos gondokat, problémákat okozhat számukra – írja a Mirror.

A BBC-s műsorvezető úgy gondolja, hogy a jelenlegi szexuális felvilágosítás műfaját egy az egyben el kellene felejteni, helyette pedig a diákoknak a tanteremben pornófilmeket kellene vetíteni. Dame Jenni Murray úgy véli, sokat segítene, ha a felnőtt tartalmak fogyasztása után a gyerekek beszélgethetnének a tanárokkal a látottakról, akárcsak egy irodalomórán egy mű elolvasása után.

A riporter szerint mindez miért lenne hasznos? „Tanítsuk meg őket pornót nézni, és azt is tanítsuk meg nekik, hogyan értelmezzék, hogyan analizálják azt, amit láttak. A fiúk és a lányok legalább megtanulják, hogy egy hétköznapi ember teste többnyire nem úgy néz ki, mint egy pornószínészé, ráadásul ők a fények, a pózok és a beállítások miatt teljesen más színben tűnnek fel, továbbá a nők általában nem csapnak akkora zajt aktus közben, mint a pornószínészek, és persze még hosszan lehetne sorolni a különbségeket a film és a valóság között” – mondja Dame Jenni Murray.

„Nem emlékszem semmire, de terhes lehetek-e?" - Amit tudni akarsz a szexről

A statisztikák, a szakmai és a hétköznapi tapasztalatok mind azt mutatják, hogy a szexualitást övező tabuk máig velünk élnek, sőt, egyre nagyobb a homály és a hallgatás. A legtöbb probléma az óvszerhasználat hiányából, és „a lényeg, hogy a férfinak jó legyen a szex" érvényesüléséből ered.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

50-100 ezer kamiont kellene leterelni a magyar utakról, hogy teljesíteni tudjuk az EU klímacéljait

50-100 ezer kamiont kellene leterelni a magyar utakról, hogy teljesíteni tudjuk az EU klímacéljait