szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kolibrik leginkább apró termetükről és gyors szívverésükről ismerek, de egy vancouveri természetfotós, Jess Findlay most azt is megmutatta, hogy a kolibrik minden idők legszebb és legszínesebb tollazatú madarai.

Most úgy csodálhatjuk meg a tüzestorkú kolibrit, mint még soha: a Lost at E Minoron jelentek meg azok a képek, amiket egy kitartó természetfotós készített. A fotókon egészen közelről csodálhatjuk meg a kismadár tollait, amelyek a szivárvány összes színében pompáznak. Az órákig lesben álló fotós munkája azért is csodálatra méltó, mert sikerült elkapnia azt a speciális szöget, ahonnan a kolibrik tollazatának teljes színskálája látszódik.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!