Az is biztos, hogy az olasz cukrász szeret játszani. Látványos formában készíti desszertjeit, amelyek leginkább életképek. A kedvenc édességeiről készült fotókat pedig szorgalmasan megosztja az Instagramon, ahol már több mint 65 ezer követője van. A 23 éves Matteo Stucchi egyre gyarapítja a fantáziadús és sok esetben humoros desszertgyűjteményt, az I Dolci di Gulliver-t, és ez év nyarától folyamatosan felhelyez minden új darabot a népszerű képmegosztóra.
Nagyon kedveli a különböző munkafolyamatok, sportjelenetek játékos ábrázolását, ezekhez desszertjeit kis műanyag emberkékkel, miniatűr játék munkagépekkel, apró eszközökkel egészíti ki. Így lesz például egy tál tiramisuból betonútépítési jelenet: a felső útréteget, vagyis a kakaóport egy kis daru emeli rá a süteményre, míg a szilárd rétegű köveket, vagyis a babapiskótákat, két munkás szigeteli, vagyis tejszínhabbal fedi le.
A porcukorral szórt muffin az olasz cukrásznál hóval fedett heggyé alakul át, s már csak egy hegymászó csapat kell az édes zsánerképhez.
Egy másik nyalánkságon csokoládéfolyón raftingol három liliputi emberke.
A képviselőfánkhoz hasonló olasz sütemény, a profiterol tetejére egy tartálykocsiból folyatják a csokoládét, s parányi figurák foglalatoskodnak a csokiöntet eldolgozásával.
Az élet fontos pillanatai, mint például az esküvő, is megjelennek tányérjain: az epermenyasszony fehércsokis bevonatú esküvői ruhát kap, míg vőlegény öltönye sötét, az inge pedig fehér csokimázat.
Az olasz cukrász szerint: "a desszert megjelenítése legalább olyan fontos, mint az íze". Vagyis, előbb a látvány, aztán jöhet az élvezet. Csak óvatosan, mert ha nem figyelünk oda, és mellényúlunk a tányéron, igencsak rágósak lehetnek a műanyag liliputiak és más kellékek...