Budapest desszertje egy igazi őszi hangulatú sütemény lett
A finomságot az Édes Napok Budapest fesztiválon lehet először megkóstolni.
A finomságot az Édes Napok Budapest fesztiválon lehet először megkóstolni.
Mutatjuk, hogy milyen lett a nemzetközi kávézólánc első hazai drive-thru üzlete.
A kolumbiai séf, José Guerrero nevével fémjelzett különleges ételek nemcsak a látószerveinket, hanem az ízlelőbimbóinkat is sokkolják, az autóval érkező sofőrök pedig akár alkoholmentes bort is fogyaszthatnak.
A Byakuyából egy adag több mint 2,2 millió forintba kerül.
Mostantól valódi étcsokoládéval bevont túró rudik készülhetnek.
Ellátási problémák alakultak ki, több bolt kínálatából is eltűntek a népszerű csokik.
Megvan a brit uralkodó hivatalos platinajubileumi desszertje: citromos trifle.
A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó a labdarúgó-Európa-bajnokság tiszteletére szurkolói fagylaltot készített.
A francia csokikészítő mosolyt akar csalni az emberek arcára a nehéz időkben.
A Harry herceg és Meghan Markle windsori menyegzőjét követő fogadáson és vacsorán ugyancsak torkoskodhattak az előkelő alattvalók. De bármely mezítlábas polgár is belekóstolhatott az ünnepi tortába és a desszertekbe. Legalább is virtuálisan.
A hagyományos újévi desszert, a csirizszerű rizsből készült gombóc fogyasztása közben többen válságos állapotban kerültek kórházba.
Most lehetne poénkodni, hogy ez idő tájt vacsorára éppen elég a sör. De lehet menősködni is, mindjárt kiderül, hogyan.
A „fekete az új fekete” jelmondattal élők most nyári finomság formájában is hódolhatnak kedvenc színüknek. Július elejétől már kapható az amerikai mintát követő fagylalt.
Gyermekkorunkban valósággal beleégtek az agyunkba a tévés főcímek, de vissza tudja idézni, hogy melyik bevezetőhöz milyen zene tartozik?
Nem tudjuk, mennyire lehetett édesszájú Gulliver, de az biztos, hogy a monzai cukrász, Matteo Stucchi igencsak kedvelheti Swift óriását. Egy egész játékos kollekciót nevezett el róla.
Július negyedikére nem csak pulykával, hanem tökéletes és természetesen piros-fehér-kék desszertekkel is készülnek a háziasszonyok.
Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.
Crème caramel, mondják a franciák. Szinte ezt mondjuk mi is: karamellkrém, selymesség, becézés és életigenlés. Mindez egy kis csuporba zárva. Csodálatos, hogy szorulhat ennyi íz ilyen apró edénykébe. De hát tudjuk, sok jó íz kis helyen is elfér. Most megmutatjuk, hogy nem kell érte trendi bisztróba, étterembe menni.
Egy portugál séf egy olyan különleges desszertet alkotott még februárban, amely virágként nyílik ki, ha leöntik az öntettel.
Állítólag Európa a legédesszájúbb kontinens. Mindenfelé igen emblematikus süteményekkel büszkélkednek a népek. Lássuk, hogy egy összeállítás szerint, mi is kerül feltétlenül a desszertes tányérokra.