szerző:
hvg.hu

Egy 72 esztendős kubai asszony nagyon fontos szolgálatot teljesít a kubai kormány megbízásából Havannában.

A John Lennon Park Havanna egyik fő látványossága, amelynek éke nem más, mint  legendás zenész életnagyságú, padon ülő bronzszobra, ahova évente turisták ezrei zarándokolnak el és szelfiznek a nagy Beatle mellé ülve, aki annyira élethű, hogy még jellegzetes, kerek napszemüveget is visel – írja a CNN.

Erre vigyáz 2 éve a 72 esztendős kubai asszony, Aleeda Rodriguez Pedrasa. Ha kell, az árnyékból vagy a park valamelyik bokra, illetve fája mögül ugrik elő, ha azt látja, hogy valaki épp készül zsebre tenni a bronz Lennon mobil napszemüvegét.

A nő bőven az átlag felett keres speciális munkájával: 245 kubai pesó a bére, ami a helyi viszonyok szerint egész soknak számít.

A dolog érdekessége, hogy eredetileg nem készült szemüveg a szoborhoz, a kiegészítőt Padrasa adta Lennonnak.

 

Tudta? John Lennon legfurább szobra egy világvégi orosz városban van

Először rendeznek kiállítást a Lennonról készült legritkább fotókból Oroszországban. Emlékét az Oroszországi Föderációhoz tartozó Altaji határterületen egy márványba faragott, a nagyvilág számára kevésbé ismert műalkotás is őrzi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!