szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A több ismert nő online fiókját feltörő 29 éves férfi kilenc hónapos börtönbüntetést kapott, és több mint másfél millió forintnyi kártérítést kell fizetnie egy hírességnek.

Még 2014 szeptemberében robbant ki a botrány, amely során több mint száz híresség fiókját feltörték, és javarészt meztelen fotóikat közzétették online. A legnagyobb visszhangot az akkor 24 éves és friss Oscar-díjas Jennifer Lawrence képei váltották ki, amelyről a színésznő később azt nyilatkozta: "Bárki, aki megnézi a fotókat, szexuális bűnt követ el, és szégyellje magát!".

A BBC most azt írja, a fotókat meghekkelő 29 éves Edward Majerczyk kilenc hónapos börtönbüntetést kapott, és 5700 dollárt, vagyis nagyjából 1,7 millió forintot kell fizetnie kártérítésképp egy meg nem nevezett hírességnek – valószínűleg a jelenleg Budapesten forgató Lawrence-nek.

Majerczyket adathalászattal vádolták, amely során az áldozatokat rászedte, hogy adják meg felhasználóneveiket és jelszavaikat. Azzal viszont nem vádolták őt, hogy eladta vagy interneten posztolta volna a képeket.

A férfi ügyvédje megjegyezte, ügyfele depressziótól szenvedett a bűncselekmény idején. Úgy fogalmazott: "Pornográf oldalakat és internetes csetszobákat keresett fel annak érdekében, hogy betöltse azt az űrt, amit az életében ért csalódások okoztak". Hozzátette, hogy az elítélt azóta folyamatosan kifejezte, hogy megbánta tetteit, illetve hogy a megszerzett anyagokat csak személyes használatra szánta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!