szerző:
hvg.hu

A Disney szakított minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb vloggerével antiszemita kijelentései miatt. Természetesen PewDiePie-nak is megvan a maga verziója a történettel kapcsolatban.

PewDiePie egy svéd fiatalember, akit valójában Felix Kjellbergnek hívnak, és csak tavaly, csak a YouTube-on keresztül 15 millió dollárt keresett, de bevételei most biztosan megcsappannak, mert szerződést bontott vele a Disney-cégcsaládhoz tartozó, a cég videós sztárjait menedzselő Maker Studios.

A Disney szerint a vlogger az utóbbi hónapokban több olyan videót is feltöltött, amelyekben több antiszemitizmussal kapcsolatos megnyilvánulás és ábrázolás is feltűnik – írja a BBC. A Studio nyilatkozata szerint "Felix valóban provokatív stílusának köszönhetően tett szert óriási népszerűségre, elsősorban szókimondó stílusa miatt szeretik őt az emberek, ám most túllőtt a célon, és egyértelműen átlépett egy bizonyos határt".

Pontosan mi is csapta ki a biztosítékot a Disney-nél? Többek között két Srí Lanka-i fiatalembernek arra gyűjtött pénzt, hogy egy "Halál a zsidókra" feliratú táblát lengessenek a fejük felett, egy másik videóban pedig azért fizetett egy srácnak, hogy Jézusnak öltözve mentegesse Hitlert, és bizonyítsa be, hogy nem követett el bűnöket.

PewDiePie azóta elnézést kért, és elismerte, hogy valóban támadó jellegűek voltak a videói, de szerinte nem volt bennük semmi gyűlöletkeltő. A YouTube-sztár többek közt azzal védekezett, hogy ő csak azt szerette volna bemutatni, hogy milyen torz a mai modern világ, és az emberek bármire képesek, ha már csupán 5 dollárt kapnak érte.

Felixnek nem ez volt az első esete, hogy túltolta a biciklit: tavaly a Twitter tiltotta le egy időre az Iszlám Állammal kapcsolatos ízléstelen viccei miatt.

 

A YouTube legnagyobb sztárja 50 millió rajongót ijesztett meg, de most kiderült: vicc volt

Nem mondanánk, hogy az év poénját sütötte el PewDiePie, de médiahacknek zseniális volt: a YouTube legnépszerűbb videósa nem törli 50 milliós csatornáját, csak viccelt. Persze az is lehet, hogy félt betartani az ígéretét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Zimbabwéban megint lekapcsolták az internetet

Zimbabwéban megint lekapcsolták az internetet

Kézilabda-vb: az olimpiai és az Afrika-bajnok vár a magyarokra

Kézilabda-vb: az olimpiai és az Afrika-bajnok vár a magyarokra

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

Hajlítható kijelzővel hozná vissza a Motorola minden idők egyik legkedveltebb telefonját

Hajlítható kijelzővel hozná vissza a Motorola minden idők egyik legkedveltebb telefonját

Lavinaveszély miatt lezártak a 75-ös főút egy szakaszát Erdélyben

Lavinaveszély miatt lezártak a 75-ös főút egy szakaszát Erdélyben

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda