szerző:
hvg.hu

Fiatalokat megszégyenítő módon szaporítja instagramos fotókollekcióját Szlovénia 53 éves államfője. Borut Pahor hírességekkel pózol, szelfizik és természetesen cukiságokat is posztol.

Merengés a márványkorláton
©
Fashion president
©
Rockstar president
©
Traktor president
©

Borut Pahor emellett önkéntes munkát végez, futkározik, kutyát simogat és fekvőtámaszokat is nyom páratlanul színes Instagram-oldalán.

A Politico szerint Borut Pahor diákkorában modellként dolgozott, és állítólag Barbie volt a beceneve. Egy hashtag (#boruting) is a nevéhez kötődik, ezt a szlovénok akkor használják, ha az elnök valamelyik pózolásán akarnak élcelődni. Az Instagramon ugyanakkor páratlanul népszerű az elnök: 22 ezer követője van, ami nagyjából megfelel a lakosság 1 százalékának Szlovéniában.

Pahor 2008 és 2012 között Szlovénia miniszterelnöke volt. Egy friss közvéleménykutatás múlt héten közzétett eredménye szerint a megkérdezettek 52 százaléka nyilatkozott pozitívan, és mindössze 16 százalék negatívan a politikusról, akit októberben várhatóan újraválasztanak az államfői poszton, ha marad ez a tendencia.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!