szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Húsz ország közel kétszáz sörfőzdéje több mint ezer sörrel nevezett a csehek idei, 27. Arany Sörpecsét nemzetközi versenyére. Összesen 95 díjat osztott ki a szakmai zsűri. Egy bronz a magyaroknak is jutott.

A békésszentandrási Szent András Sörfőzde térhetett haza díjjal, amelyet a Meggyes Sör érdemelt ki. Ha éremre nem is futotta, de a hírek szerint szép elismerést aratott – a kategóriájában döntőbe került – Óarany vienna lager sörük is. Miként a szintén "pontszerző" döntős Jászapáti Guri Sörfőzde Meggyese is.

A csehországi Ceske Budejovice-ben – korábban Taborban – minden év februárjában megrendezett "A" kategóriás sörversenyen és fesztiválon a hagyományosan nagy létszámban nevező cseh, német, lengyel, belga indulók mellett feltűntek a kazah, orosz, norvég és japán főzdék is. S olyan nagyüzemek is felvonultak, mint a Staropramen, a Bernard, a Krušovice, a Primátor, a Holba, a Český Krumlov, a Carlsberg és a Heineken.

©

A legrangosabb díjat, a 2017-es Arany Pecsétet három sörfőzde érdemelte ki termékeivel: a Mayzus, a Český Krumlov és a Nová Sladovna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!