szerző:
hvg.hu

"Lehet, hogy valaki csak azt a két másodpercet látja a napomból, amikor utálatos, rosszkedvű vagyok, ilyenkor persze az a kép alakul ki rólam, hogy bunkó vagyok – de ezt el kell fogadnom" – mondta Hosszú Katinka, aki debreceni ob-s szerepléséről, és arról is beszélt, elmenekülne-e Magyarországról.

Interjút adott a pénteki Nemzeti Sportnak Hosszú Katinka többszörös olimpiai bajnok úszó.

Mint mondta, az után, hogy az úszó-ob első napján Debrecenben semmit sem nyert az első napon, "jó kis cikkek születtek róla", pedig ő sem várt magától többet: kezdésként leúszni az 1500 gyorsot, majd a kétszázas döntőket, "nem olyan egyszerű. Nekem sem" – fogalmazott. A debreceni edzéseken ezúttal nem is az időeredmény számított, hanem "csavartak egyet az egészen", minden egyes úszásnál más szituációra, egy "általuk kreált helyzetre" figyelt. Volt, ahol a második vagy a harmadik ötvenen kellett egyéni csúcsot úsznia, "így kicsit másként éltem meg ezt az ob-t, és ez a másfajta látásmód felszabadított, elűzte az esetleges fásultságot".

Lesz olyan verseny is, ahol az lesz napirenden, hogy derüljön ki, milyen gyors, "de azt a verseny világbajnokságnak hívják" – folytatta Hosszú Katinka.

Elmondta, még mindig furcsa neki, hogy milyen sokan figyelik, és amikor nem számít rá, "akkor születnek az igazán érdekes cikkek! Én úgy érzem, hogy nem változtam, ugyanúgy teszem a dolgomat, azon vagyok, hogy jó, sőt hogy még jobb legyek. (...) Mindenkinek vannak nehéz napjai, rossz pillanatai, ám ezeket nekem, nekünk sokkal jobban kell kontrollálnunk." Lehet, hogy valaki csak azt a két másodpercet látja a napjából, amikor utálatos, rosszkedvű, "ilyenkor persze az a kép alakul ki rólam, hogy bunkó vagyok – de ezt el kell fogadnom" – mondta. Kénytelen belenyugodni, hogy mindenki azt lát benne, amit akar, "istenem, nem szerethet mindenki".

©

Amikor a kérdező szóba hozta Hosszú férjét és edzőjét, Shane Tusupot, az úszó azt mondta, "bántja, bosszantja, hogy már-már vadásznak" Shane-re. "Ha őt támadják, azon én húzom fel magam, ha engem, az meg Shane-t akasztja ki". Hosszú Katinka szerint a róla írt cikkek nem az emberről, hanem a jelenségről szólnak. Idővel szeretne oda eljutni, hogy érzelmek nélkül, kivülállóként olvas egy róla szóló cikket.

A "vadászat" annyira azért nem tudja kibillenteni, hogy elmeneküljön Magyarországról. "Hogy én egy versenyen ne magyar válogatott melegítőben és dresszben vonuljak ki a rajtkőhöz, elképzelni sem tudom."

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kigyulladt teherautóba rohant egy autós Karcagnál, meghalt az utas

Kigyulladt teherautóba rohant egy autós Karcagnál, meghalt az utas

Halász János: Gruevszki nem egy terrorista, megilleti a védelem

Halász János: Gruevszki nem egy terrorista, megilleti a védelem

Több illegális szemétlerakási ügyben is érintett cég újíthatja fel a zalaegerszegi uszodát

Több illegális szemétlerakási ügyben is érintett cég újíthatja fel a zalaegerszegi uszodát

Elmaradhat a vasárnapi Brexit-csúcs

Elmaradhat a vasárnapi Brexit-csúcs

Megoldás, ha másik bolygóra költözünk? A gyerekek Hawkinggal értenek egyet

Megoldás, ha másik bolygóra költözünk? A gyerekek Hawkinggal értenek egyet

Százmillió dollárral segíti a hajléktalanokat az Amazon főnöke

Százmillió dollárral segíti a hajléktalanokat az Amazon főnöke