szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Deodorant Challenge megkezdte a diadalútját, de értetlenül állunk a jelenség előtt.

Az internetes kihívás műfaja alapvetően még akár hozzá is tehetne az emberiség jó közérzetéhez. Az elmúlt években felbukkantak olyan kezdeményezések, amelyek viccesek és szórakoztatóak, mint a Mannequin Challenge, vagy viccesek és hasznosak, mint az ALS nevű betegség elleni harc jegyében életre hívott Ice Bucket Challenge. De ezek mellett ott van egy csomó olyan kihívás, amely még véletlenül sem vicces, cserébe kifejezetten veszélyes. A legújabb előtt magunk is értetlenül állunk.

A Deodorant Challenge, vagyis a Dezodor Kihívás lényege, hogy a kihívott egy aeroszolos palackot a bőréhez egész közel tartva addig fújja magára a spray-t, amíg fagyási sérülések nem jelennek meg rajta. Ami a művelet fizikáját illeti: a spray ilyen közelségben extrém gyorsan lehűti a bőrt. Ha öt centiméterről fújjuk magunkra, akkor már 15 másodperc alatt 60 százalékkal képes csökkenteni a bőrünk hőmérsékletét, ami konkrétan fagyási sérüléshez vezethet. Ezek a foltok, amelyekkel a a gyerekek az interneten dicsekednek, olyan maradandó sebeket okozhatnak, amelyek életük végéig elkísérik őket, ráadásul a bőrrák kockázatát is növelik. Ezt bőrgyógyászok mondják, de kérdés, hogy a kihívás követői meghallják-e.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét magyar aranyérmet jósol Tokióra egy amerikai elemzés

Hét magyar aranyérmet jósol Tokióra egy amerikai elemzés

Rövidnadrágban twerkelő táncosok miatt került bajba az ausztrál hadsereg

Rövidnadrágban twerkelő táncosok miatt került bajba az ausztrál hadsereg

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei