szerző:
hvg.hu

A bromance még mindig tart: Kanada miniszterelnökénél járt az amerikai exelnök, az éttermi találkozóról pedig már most örökzöldnek tekinthető fotók is készültek.

Donald Trump és a szélsőségek felé nyitó Európa korában sokak számára jelentősen felértékelődtek a világ olyan – egykori és jelenlegi – vezetői, akiket a demokrácia védelmezőinek könyveltek el.

Justin Trudeau és Barack Obama ráadásul a médiához is egészen másképp viszonyulnak, mint az USA jelenlegi elnöke, így az interneten külön mitológia alakult ki kettejük viszonya köré. Nem csoda, hogy arra is óriási erővel pörgött rá a Twitter, hogy kettejük legutóbbi közös ebédjéről több fotó is megjelent.

Justin Trudeau on Twitter

How do we get young leaders to take action in their communities? Thanks @BarackObama for your visit & insights tonight in my hometown.

Többen persze egyből randinak titulálták a találkozót, és sokan mindent megtettek volna, hogy bármilyen formában a helyszínen legyenek.

James West on Twitter

@bendreyfuss @JustinTrudeau @BarackObama I am this little piggy.

A legtöbben nyilván Emmanuel Macront hiányolták a képről, de akadt, aki egy másik közkedvelt személy féltékenysége miatt aggódott.

Maggie Jordan: on Twitter

@JustinTrudeau @BarackObama ^ 'Memories, light the corners of my mind Misty water-colored memories, of the way we were'

Obama egyébként azért járt a városban, hogy a Montreali Kereskedelmi Bizottság előtt tartson beszédet, amelyben kiemelt helyet kapott a klímaváltozás is, és természetesen elmondott, nagyon csalódott a jelenlegi amerikai vezetés legutóbbi döntéseivel kapcsolatban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!