Hol sütik a legjobb lángost?

Fogadjunk, hogy mindnyájunknak lenne egy tuti tippje, hol érdemes sorba állni a legjobb lángosért. Vannak közmegegyezésen alapuló kultikus helyek, de várhatnak ránk nagy felfedezések utcasarkon, strandon, piacon, csak menjünk az orrunk után.

  • hvg.hu hvg.hu
Hol sütik a legjobb lángost?

S nő a gyűjtemény. A Lángos Voks adatbázisában már 400 regisztrált helyet találunk, ahol fülig tejfölösek lehetünk, diszkrét fokhagymás beütéssel. Az oldal országos lángostérképén akár régiónként is rákereshetünk, hova érdemes menni.

Fülöp Máté

Az idén nyáron immáron hatodik alkalommal keresik a további lángosozókat. Tippek és voksolás augusztus 31-ig: itt. Utána a legtöbb szavazatot kapott „Vénusz kedvenc lángosozója” 500 liter napraforgó étolajban fürdetheti imádatunk tárgyait, a dobogós helyezetteknek is csurran-cseppen 300-200 liter, amivel csak kitartanak jövő nyárig.

Ha pedig az élmény annyira magával ragadó volt, hogy a közösségi oldalakon is megosztanánk kedvenceink fotóját, akkor tüntessük fel a #langosvoks és a #kedvenclangosom hashtageket.

Nem mintha befolyásolni akarnánk a nagyérdeműt, de még mindig felvállaljuk – persze csak budapesti – saját top-tipp listánkat. S megosztunk egy fülest is: Budán, a Móricz Zsigmond körtéren néhány órával ezelőtt színre lépett a Lángos Báró, ahol olyan szofisztikációk is kerülhetnek a harapnivalónkra, mint például hagymalekvár, kéksajt krém, wasabis majonéz, avokádókrém, füstölt lazac, rukkolás serrano. S képes a lángos golyóvá változni mondjuk, mézes mustáros csirkemellel. Gyenge idegzetűeknek banánnal és nutellával.

Lehet, hogy igaza van a hétmérföldes kóstoló Zimmermannak: bizarr egy étel ez a magyarok lángosa. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.