szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök és Malcolm Turnbull kapcsolata nem éppen felhőtlen, de ezt azért nem láttuk jönni.

Jól mulató közönség előtt figurázta ki Donald Trump amerikai elnököt Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök. Nem csoda, hogy a felvétel kiszivárgott.

Trump lapértesülések szerint beiktatása utáni első telefonbeszélgetésük alkalmával emelt hangon beszélt az ausztrál kormányfővel, és meg is szakította a hívást. Turnbull a múlt hónapban New Yorkban személyesen is találkozott Trumppal, de az amerikai elnök órákig váratta, majd idő előtt véget is vetett a megbeszélésnek.

A Channel 9 által nyilvánosságra hozott felvételen Turnbull Trump sokszor egyszerű, gyakran tőmondatokra és harsány jelzőkre szorítkozó stílusát utánozza.

"Gyönyörű volt. Ez volt minden idők legszebb várakoztatása" – mondja Turnbull, aki ezután azon kezd ironizálni, hogy ő és Trump népszerűségi mutatói sem túl rózsásak.

Donald és én, mi nyerünk. Nyerünk a felmérésekben. Annyira nyerünk! Nyerünk, ahogy még nem nyert soha senki

– imitálja az amerikai elnök stílusát az ausztrál kormányfő, majd így folytatja: "nyerünk. Nem a kamufelmérésekben, hanem az igaziakban, az interneten. Olyan könnyű megnyerni őket. Én tudom. Van ez az orosz haverom. Higgye el, így van."

Turnbull a parlament minden évben megrendezett téli bálján parodizálta az amerikai elnököt. Az esemény elvileg "off-the-record", tehát nem készülhet róla nyilvános felvétel. Nem tudni, ki készítette a hanganyagot, amelyet egy olyan újságíró tett közzé, aki maga nem volt ott a rendezvényen.

A Washington és Canberra közötti feszültség oka, hogy Ausztrália és az Egyesült Államok előző kormánya megállapodott arról, hogy az Egyesült Államok menekülteket vesz át Ausztráliától, miközben Trump teljesen fel akarja függeszteni az amerikai menekültbefogadást. Az új amerikai elnök "hülyének" nevezte a korábbi megállapodást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Mi jön az okostelefonok után?

Mi jön az okostelefonok után?

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját