Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megtaláltuk a Bécsi Kamarazenekar hegedűművészét, ő mesélte el, mi történt, amikor előadás közben felbukkant mellettük egy kóbor eb.

Talán emlékeznek még, pénteken mutattunk egy  törökországi videót egy kutyáról, amint roppant nyugodtan besétást a Bécsi Kamarazenekar epheszoszi szabadtéri koncertjére, majd a nézők tapsa mellett ledőlt a színpadon, és elkezdte hallgatni a zenét. Azért, ha lemaradt volna, mutatjuk ismét:

A cikkhez érkezett Facebook-kommentek között azután találtunk egyet, amelynek szerzőjéről úgy tűnt, ő maga is ott volt a helyszínen. Megkerestük Augusztinovicz Eszter hegedűművészt, aki valóban tagja a Bécsi Kamarazenekarnak, és tényleg ott volt Epheszoszban, arra kérve: mesélje el, tulajdonképpen mi is történt.

Üzenetben válaszolt, ami tehát így szólt:

"A kutya ott él, a romok között.Törökországban ugyanis rengeteg kóbor macska es kutya van, többségüket azonban etetik az emberek, így nagyon barátságosak.

Ezt a kutyust a szünetben a színfalak mögött simogattuk, nagyon barátságos volt. Aztán a szünet után éppen csak elkezdtük a szimfóniát, kicammogott, és a koncertmester lábaihoz ült le. Ami külön vicces, mert hogy ő a főnök nàlunk, ugyebàr.

Legalább 5000 néző volt az anfiteatrumban, volt, aki tapsolt, mások nevettek, és akadt, aki a koncertet akarta hallgatni, ők meg fütyültek.

Mi kicsit izgultunk, nehogy szétessen a zenekar, mert a hangzavarban már nem hallottuk egymást, ráadasul a hátul ülő fúvósok ebből semmit nem láttak, ők nem tudták mire vélni a közönség reakciòjat. Nem véletlen, hogy azt lehet is látni, amint a karmester igyekszik a közönséget csendre inteni..:-)

A kutya ezek után rezzenéstelenül vegigülte mind a 4 tételt, aztán a Brahms Magyar tànc ráadast, és csak akkor tápászkodott fel, amikor mi lementünk a színpadról.

Egy másik hölgy írta szintén egy kommentben, hogy mar 3 èvvel ezelőtt is ott volt ez a kutyus, és hogy csak a macskáktól fél..:-) .

Mndenesetre látszik, hogy a török közönség impulzív, nagyon jókedvű, és nagyon kedves az utcán élő állatokkal, meg persze a zenészekkel is:-)

Remélem, így kerekebb a történet!"

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban