szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyébként sem volt már sok szabadstrand a Balatonnál, és most egy újabb került ki az ingyenes körből. Ráadásul ott a három év alattiak után is fizetni kell.

Az egykori zánkai úttörőváros strandja is fizetős lett, szombattól a felnőttek 500, a gyermekeknek 400 forint belépőt kell fizetniük. Három éven aluli gyerekeknek, diákok és nyugdíjasoknak 300 forintért kedvezményes jegyet kínálnak – írja a Balatontipp.hu.

A rendszerváltás előtt és a rendszerváltás utáni első években zárt volt a strand, 22 évvel ezelőtt nyitották meg a külső látogatók előtt. Gyakorlatilag szabadon bemehetett bárki, mert a főkapun kívül a 71-es főút másik oldalán volt egy ajtó gyalogosoknak, bicikliseknek. Később, a bicikliút kiépítése után Zánka felől is nyitottak egy biciklis-, gyalogosbejáratot – idézte fel a portál.

Aztán az Új Nemzedék Központ idején lezárták a 71-es főút melletti ajtót, majd megszüntették a Zánka felőli gyalogos, biciklis bejutási lehetőséget is. Mostantól pedig belépőt kell venniük azoknak, akik itt akarnak strandolni.

A strandot péntektől vasárnapig, naponta 9-től 19 óráig lehet látogatni. A június 15-e és augusztus 31-e közötti időszakban a felnőtteknek 500, a 3-14 év közötti gyerekeknek 400 forint a belépő.

A díjrendszerben egyedülálló, hogy a 3 év alatti gyerekek után is fizetni kell. A balatoni strandok többnyire a 4 évesnél fiatalabb gyerek után nem kérnek ugyanis belépőt.

Annyi vigaszuk lehet a vendégeknek, hogy a két felnőttre, két gyerekre érvényes családi belépő 1500 forintba kerül. Kettőn felüli gyerekek után 200 forintot kell fizetni gyerekenként a családi jegy ára mellé. A felnőtt és kedvezményes jegyből 100-100 forintot elengednek 16 óra után. És a csúszda pedig ingyenes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

A Moderna vakcináját kapják az idősotthonok lakói a hétvégén

A Moderna vakcináját kapják az idősotthonok lakói a hétvégén

Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk