szerző:
hvg.hu

A tűzoltóknak kellett kiszabadítania a turistákat, köztük gyerekeket is.

17-en, gyerekek rekedtek vasárnap délután a dévai vár felvonójában – írja az Erdély Online hírportál.

A lap a román Agerpressre hivatkozva azt írja, a felvonó körülbelül 20 méterrel az indulás után, műszaki okokból leblokkolt, és bár a felvonó személyzete a mentési munkálatokkal párhuzamosan megpróbálta elhárítani a meghibásodást, a nehéz terep miatt a mentés egy óra hosszat elhúzódott.

A bent rekedt turistákat a tűzoltók szabadították ki végül: egy létrán hozták le őket a nyolc méter magasan leblokkolt kabinból.

Az esetben senki nem sérült meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!